Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat ieri că, deşi pe 3 mai, la ora 16.00, a expirat termenul limită de solicitare a dosarelor de prezentare a societăţii scoase la licitaţie, nu a fost primită nici o cerere în acest sens, semn că nici unul dintre potenţialii investitori nu este interesat să afle amănunte utile privatizării.
“Achiziţionarea acestui dosar nu era o condiţie obligatorie pentru participarea la licitaţie, dar era necesar pentru a putea veni cu o ofertă cât mai bună. Aşteptăm totuşi data de 11 mai, când trebuie depuse documentele de precalificare la licitaţie. Dacă nici atunci nu apare nimeni, e clar că trebuie să renunţăm la varianta privatizării şi să trecem la aplicarea planului B, care ar însemna retragerea la CAF-uri. Dacă va fi aşa, va trebui să convocăm la discuţii atât conducerea Termica, cât şi pe cea a sindicatelor de acolo”, a precizat Ion Lungu.
La prima licitaţie au fost înscrise companiile Global International 2000, Unicom Top Energy Bucuresti, Doriaşi Bacău, E.ON România, şi Electrica Bioheat, primele trei reprezentând interesele unor mari companii ruseşti, furnizoare de cărbuni, iar ultimele două ale germanilor, respectiv austriecilor.
Preţul de vânzare a Termica Suceava porneşte de la 18,3 milioane de euro, iar preţul final nu poate fi mai mic decât 70% din preţul de pornire.