Elevii care participă la activităţile derulate în cadrul parteneriatului Suceava-Senlis vor avea posibilitatea de a-şi dezvolta abilităţile de comunicare în general, dar şi de comunicare într-o limbă străină. Profesorii vor putea să schimbe informaţii legate de elemente care ţin de sistemele de învăţământ ale celor două ţări, legate de bunele practici din domeniul educaţiei, de cultura lor organizaţională, de modul în care fiecare comunitate locală percepe actul educativ informal.
Elevii şi profesorii pun în scenă o piesă de teatru
La Suceava sunt prezenţi zece elevi şi cinci profesori francezi. Activitatea se va desfăşura în atelierele de teatru, unde se va perfecta forma finală a piesei „Cyrano de Bergerac” de Edmond Rostand, şi laboratoarele de informatică, unde se va alimenta blogul dedicat parteneriatului şi se va edita un CD în patru limbi de circulaţie internaţională, conţinând elementele de bază legate de parteneriat. Produsul final de bază al acestui schimb de experienţă va fi piesa de teatru amintită, care se va juca în limba franceză, pe scena Casei de Cultură a municipiului reşedinţă de judeţ, vineri 8 mai 2009, ora 18,30, având ca actori elevi români şi francezi, cu decorurile aduse din Franţa, finalizate în atelierul de arte (liceul din Senlis are un profil specializat în decoruri murale).
Profesorii francezi implicaţi în acest parteneriat sunt Valerie Lemarquand (limba franceză), Caroline Bourgun (arte plastice), David Morel (informatică), Brigitte Bartyyel (fizică-chimie, profesor diriginte al elevilor francezi) şi Marc Flecher (director al liceului francez).
Profesorii români care săptămâna aceasta vor lucra alături de elevi sunt: Mariana Roşca (limba franceză), Antonela Glaser (istorie), Mihai Erhan (informatică), Manuela Iţco (arte), Angela Ţigăeru (matematică) şi Anca Greculeac (director adjunct al Colegiului „Petru Rareş”).
( 6 mai 2009, 00:43:53
O corectura: e vorba de Mihail Erhan (cu "L")