De exemplu, puţini ştiu că sticla de 2 litri sau de 2,5 litri, din care bea o întreagă familie, iese din fabrică sub o formă asemănătoare eprubetelor de laborator, atât de mică încât nu poţi pune în ea nici măcar lichidul necesar unei ceşti de cafea.
Sau că apa din care e făcut sucul e trecută printr-o mulţime de vase speciale, la temperaturi foarte mari şi la presiuni extraordinare, care asigură puritatea ei, atunci când e livrată consumatorului.
Toate aceste lucruri, dar şi multe alte amănunte interesante pot fi văzute luna aceasta la singura fabrică din ţară care are dreptul de a produce sucul Brifcor, tradiţionalul suc românesc, care a supravieţuit comunismului şi încercărilor de preluare de către companii străine – fabrica Consuc din Burdujeni, de pe Calea Unirii nr. 37, situată chiar în spatele supermarketului Billa.
Secretul unui produs de calitate
“Luna mai este luna porţilor deschise pentru comunitate. Oricine doreşte să viziteze fabrica este binevenit. Oamenii pot veni să ne cunoască şi să se convingă de faptul că sucul este produs în cele mai bune condiţii. Linia noastră de producţie este aceeaşi ca şi la marile companii producătoare de băuturi răcoritoare, lucrăm cu aceiaşi furnizori şi asigurăm aceleaşi condiţii”, spune administratorul Consuc, Ioan Iftode.
În imensa hală a fabricii, procesul de producţie poate fi urmărit de la un capăt la altul, adică din stadiul în care apa, zahărul şi sucul concentrat ajung în nişte recipiente speciale, pentru a fi curăţate, mixate şi apoi transportate, până în stadiul în care sticlele de suc capătă forma finală şi apoi sunt umplute cu suc, capsate, etichetate şi marcate cu data de producţie şi data expirării, într-un proces continuu, ce poate dura nopţi şi zile în şir, fără întrerupere.
“Secretul succesului în acest domeniu, alimentar, este ca mâna omului să nu atingă deloc produsul final”, spune administratorul Consuc, Ioan Iftode, care e dornic să demonstreze acest lucru oricărui sucevean care va trece poarta fabricii, luna aceasta.