Primarul Ion Lungu a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea va lansa „un concurs de idei” pentru arhitecţi şi urbanişti şi, când va avea conturat un proiect relativ al acestui parc, va elabora un caiet de sarcini şi va organiza o licitaţie pentru concesionarea zonei pe 15-20 de ani, contra unei redevenţe stabilite de asemenea prin caietul de sarcini.
„Ne dorim să amenajăm o zonă de agrement pe timp de vară şi, de ce nu, cu nişte construcţii uşoare, şi pe timp de iarnă, având în vedere faptul că această locaţie are un mare avantaj, este foarte aproape de oraş şi se adresează în primul rând persoanelor de vârsta a treia, celor care nu au mijloace de deplasare, cum fac tinerii astăzi, să meargă cu maşina sau motocicleta. Vrem să facem o zonă agreabilă, cu trimitere exactă pentru persoanele de vârsta a treia şi vrem ca cel târziu până în iulie să facem această licitaţie. Pe iazuri putem discuta şi de un debarcader, să le valorificăm pe timp de vară şi chiar iarna, în măsura în care îngheaţă”, a arătat Ion Lungu.
Fosta gospodărie a PCR a intrat în patrimoniul municipalităţii sucevene, cu titlu gratuit, în toamna anului trecut.
Romsilva a refuzat din nou transferul Parcului Şipote la primărie
Firma care ar lua în concesiune această zonă ar avea obligaţia să asigure locuri de agrement, locuri de alimentaţie publică şi locuri de joacă pentru nepoţii pensionarilor.
Primarul şi-a exprimat regretul că oraşul nu a putut să-şi majoreze zestrea de spaţii verzi şi cu Parcul Şipote, deoarece Regia Pădurilor Romsilva şi Ministerul Agriculturii au refuzat din nou transferul către Consiliul Local.
„Din păcate, am primit acelaşi răspuns pe care l-am primit de zeci de ori, că nu se poate. Poate până la urmă vom reuşi”, a mai afirmat Ion Lungu.
Primăria a solicitat, în mai multe rânduri, acest transfer, inclusiv în perioada când actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a fost ministrul Agriculturii. Răspunsul a fost tot negativ.
(30 apr 2009, 15:26:34