„Consultantul e în întârziere cu documentaţia necesară pentru obţinerea acordului de mediu, necesar pentru această investiţie. Sperăm ca în luna iulie a.c. să avem această documentaţie, deoarece Consiliul Judeţean a aprobat deja, printr-o hotărâre, alocarea sumelor necesare pentru a începe construcţia la prima alveolă a gropii de gunoi de la Moara. Însă întârzierile consultantului împiedică demararea procedurilor de licitaţie”, a spus Daniel Cadariu.
177 de gropi de gunoi din mediul rural vor fi închise
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava a mai spus că începerea construcţiei la această groapă de gunoi este absolut necesară, având în vedere că pe data de 16 iulie a.c. cele 177 de depozite de deşeuri din mediul rural şi cel din municipiul Rădăuţi vor fi închise.
Cadariu a mai spus că firma care asigură consultanţa în acest proiect ar trebui să predea forma finală a studiului de fezabilitate şi documentaţia necesară pentru a putea fi trimisă Uniunii Europene în vederea obţinerii aprobărilor şi avizelor necesare.
Daniel Cadariu a arătat că valoarea proiectului de construcţie a noilor gropi ecologice este de aproximativ 52 milioane de euro, fonduri europene care vor fi asigurate prin Programul Operaţional Sectorial. Proiectul presupune construcţia a două gropi de deşeuri ecologice, la Moara şi Pojorâta, cinci staţii de colectare şi transfer, puncte de colectare selectivă, asigurarea unui sistem de transport şi închiderea gropilor de gunoi existente.