Evenimentul, care a încheiat programul complexului proiect „Paştele în Bucovina”, care a atras zeci de mii de turişti pe meleagurile sucevene, a debutat cu un spectacol ecvestru.
Frumoasele exemplare de pur-sânge arab ale Hergheliei Rădăuţi au fost în centrul atenţiei în cadrul unor demonstraţii de curse cu obstacole, în vreme ce o mulţime de caleşti, la care au fost înhămaţi cai puternici, (semigreul de România şi doi superbi cai Percheron) au smuls uralele mulţimii şi aplauzele acestora.
Ropote de aplauze, pe coloana sonoră a unor filme celebre
„Haideţi să-l întâmpinăm cu căldură pe unul dintre cei mai renumiţi pianişti din lume, compozitor contemporan, creator al unui nou stil muzical, denumit New Romantic, care a susţinut 2.000 de spectacole în 40 de ani de activitate! Devenit celebru cu piesa “Balade pour Adeline”, care a fost vândută în 22 de milioane de copii, pe întreg mapamondul, Richard Clayderman va susţine un concert impresionant, pe care unii dintre noi au ocazia să îl urmărească doar o dată în viaţă”, a fost introducerea făcută cunoscutului şi apreciatului Richard Clayderman, pe numele adevărat Philippe Pages.
Apariţia sa pe stadion, îmbrăcat cu sacoul roşu cu care s-a făcut remarcat în majoritatea concertelor sale, a stârnit ropote de aplauze, din partea unui stadion plin de lume.
Acelaşi efect l-au avut şi primele acorduri de pian, care au deschis calea pentru o serie de piese apreciate în întreaga lume, precum Nostalgy, La Tendresse, Fur Elise, dar şi adaptări ale unor melodii care au făcut parte din coloana sonoră a unor filme de mare succes – Titanic şi Evita (Don\'t cry for me, Argentina).
Melodiile, cunoscute de majoritatea celor prezenţi, au trezit numeroase sentimente în rândul miilor de spectatori, care şi-au arătat aprecierea prin aplauzele prelungite minute în şir.
Un cadou la modă pentru „regele pianului”
Spre finalul concertului, de la tribuna oficială, de unde au urmărit spectacolul aproape toţi şefii administraţiei sucevene, au coborât cei care au contribuit cel mai mult la realizarea acestui eveniment şi a celorlalte din programul “Paştele în Bucovina”, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi primarul Sucevei, Ion Lungu.
Aceştia au aşteptat un moment de pauză a maestrului Clayderman, pentru a-l felicita pentru spectacol şi pentru a-i da un suvenir care să îi amintească de Bucovina. Astfel, în vreme ce două tinere i-au oferit lui Richard Clayderman două buchete de flori, pe care pianistul le-a împărţit cu fetele care i-au asigurat orchestraţia, Gheorghe Flutur i-a dăruit o traistă bucovineană, ţesută cu modele tradiţionale.
“Mă bucur foarte mult că în această seară vă oferim un spectacol de elită, cu regele pianului. I-am dat în dar o trăistuţă bucovineană, care este la modă, şi sunt convins că o va purta pe unde va merge”, a spus Gheorghe Flutur, care şi-a sărbătorit ieri şi ziua numelui.
Tocmai de aceea primarul Sucevei l-a felicitat şi a urat “La mulţi ani” tuturor celor care poartă numele Sfântului Gheorghe.
În plus, Ion Lungu a dorit să îi transmită un mesaj lui Richard Clayderman, chiar în limba sa natală, franceza: „Vă spun bine aţi venit la Suceava, în numele locuitorilor acestui oraş. Vă mulţumesc pentru tot, pentru acest concert extraordinar şi vă zic pe curând, nu la revedere!”.
(24 apr 2009, 11:07:39