El a subliniat că începerea amenajării oului de mari dimensiuni din centrul Sucevei a început în Joia Mare din Săptămâna patimilor, precizând că potrivit tradiţiei, în această zi, în Bucovina, se vopsesc ouăle pentru Paşte.
„Îi invităm pe suceveni să vină în prima zi de Paşte, duminică, la ora 13:00, la sfinţirea acestui ou uriaş. Este un simbol al Bucovinei, al Sucevei şi va fi înscris în Cartea Recordurilor”, a spus Lungu.
De precizat că la evenimentul de ieri din centrul Sucevei au fost prezenţi şi cei aproximativ 300 de elevi participanţi la olimpiada naţională pentru disciplinele tehnice care se desfăşoară zilele acestea în municipiul reşedinţă de judeţ. Aceştia, dar şi ceilalţi tineri prezenţi la eveniment, au primit din partea arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor o carte cu învăţături religioase pentru tineri.
Pe soclul oului va scrie „Cel mai mare ou tradiţional de Paşte din lume”
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a reamintit că oul uriaş din centrul Sucevei va rămâne permanent în locaţia actuală. El a arătat că oul are o înălţime de 7,25 metri, un diametru de 4,6 metri şi o greutate de 1.800 de kilograme.
Flutur a precizat că pe soclul pe care este aşezat oul va fi montată o placă pe care se va putea citi „cel mai mare ou tradiţional de Paşte din lume”.
„Cred că va fi unul dintre punctele de atracţie şi de vizitare cu caracter permanent. Am convenit cu primarul Ion Lungu să facem indicatoare care să indice spre oul uriaş. Va fi un punct de referinţă, alături de Cetatea de Scaun, de mănăstirea Sf. Ioan cel Nou. E un edificiu la care s-a lucrat mult şi cred că nicăieri nu s-a potrivit mai bine decât aici la Suceava, în capitala Bucovinei. Îl lăsăm cu caracter permanent acolo. Eu cred că şi Ştefan cel Mare se uită către oul încondeiat, şi e frumos”, a declarat Gheorghe Flutur.
(17 apr 2009, 11:21:18