Mai mult, Cadariu a precizat că neînceperea urmăririi penale invocată de Gavril Mîrza în acest caz nu are legătură nici cu actuala conducere a Consiliului Judeţean. Afirmaţiile lui Daniel Cadariu au fost făcute după ce Gavril Mîrza a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că vrea să prezinte hotărârea Departamentului Naţional Anticorupţie „spre ştiinţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi a vicepreşedintelui Cadariu”.
„Decizia anunţată de domnul Gavril Mîrza este problema acestuia cu justiţia şi nu implică actuala conducere a administraţiei judeţene”, a declarat Cadariu. El a adăugat că mesajul lui Gavril Mîrza nu ar fi trebuit să aibă ca destinatar conducerea CJ Suceava, cu atât mai mult cu cât nu aceasta i-a întocmit plângerea penală.
De precizat că această plângere a fost făcută în anul 2006, la fostul Parchet Naţional Anticorupţie, de către fostul director al unei firme din Rădăuţi care a pierdut licitaţia organizată de Ministerul Economiei pentru desemnarea unui operator de gaz în localităţile implicate în proiect.
„Persoana incriminată şi înfierată de dumnealui, din păcate, nu mai este în viaţă”, a mai arătat Cadariu.
Cadariu spune că primari ai PSD au solicitat ieşirea din „Utilităţi şi mediu”
Vicepreşedintele CJ Suceava a adăugat că, deşi Gavril Mîrza a primit neînceperea urmăririi penale, proiectul „Utilităţi şi mediu” se confruntă în continuare cu probleme, având în vedere că investiţiile realizate sunt nefuncţionale, unele dintre ele, cum ar fi centrala termică din Rădăuţi, sunt subfinanţate şi, nu în ultimul rând, faptul că 57 de primării partenere în proiect sunt în pragul falimentului.
„Sunt primăriile care au fost sfătuite, cu ghilimelele de rigoare, să investească banii localităţilor pentru o magistrală de transport gaze, care era de la început monopol de stat. Aceste lucruri sunt confirmate de o serie de primari din PSD, aflaţi la al doilea sau al treilea mandat, care au solicitat prin adrese repetate ieşirea din această asociere. Asta deoarece această magistrală de gaz nici măcar nu se află pe teritoriul lor administrativ. Şi vreau să spun că noi nu ne-am plâns şi nu ne plângem de cum am găsit acest proiect şi am găsit soluţii, prin înţelegerea Ministerelor Finanţelor şi Economiei, aşa cum le-am prezentat opiniei publice”, a încheiat Daniel Cadariu.
(14 apr 2009, 18:00:29
Uite de asta o ancheta ar trebui sa dureze mai putin de patru ani.