Proiectul coordonat de profesorii Dumitru Băncescu şi Lăcrămioara Rotaru- Anghelescu a prevăzut, în această perioadă, o nouă acţiune de colectare a gunoaielor. În întâmpinarea dorinţei elevilor de a crea un oraş mai curat, au venit membrii Clubului Lion Rădăuţi care, prin intermediul profesoarelor Emilia Lucaci şi Liliana Mocrei – directorii unităţii şcolare, au sponsorizat activitatea. Membrii clubului au asigurat echipamentul necesar (mănuşi, saci menajeri etc.) şi au premiat elevii implicaţi, oferindu-le tricouri şi diplome.
Zonele vizate spre a fi ecologizate au fost identificate împreună cu Primăria oraşului Siret, instituţia fiind cea care a pus la dispoziţie maşini şi personal pentru transportul deşeurilor colectate. Elevii participanţi la acţiunile de ecologizare au fost îndrumaţi de profesorii care coordonează proiectul, împreună cu profesorul Ionel Dobrincu, învăţătoarele Otilia Maţner şi Laura Hrehorciuc. Pentru a sensibiliza membrii comunităţii cu privire la problematica ecologică a zonei, cei mici au realizat şi distribuit fluturaşi cu mesaje „Eco”.
O sută de puieţi şi 300 de fire de flori, plantate la Dumbrăveni
Elevii Grupului Şcolar Dumbrăveni, însoţiţi de cadrele didactice, au organizat, vineri, 10 aprilie, o acţiune de împădurire a localităţii. Cu sprijinul Direcţiei Silvice Suceava, elevii au plantat peste o sută de puieţi de paltin, salcâm şi cireş în curtea şcolii şi în parcul din centrul localităţii, marcând în acest fel „Luna pădurii”.
Cu sprijinul magazinului „Baumax” – Suceava, prin implicarea directă a directorului Emil Codreanu, voluntarii Grupului Şcolar au plantat 300 fire de flori din speciile viola, bellis, panseluţe şi garofiţe pe peluzele din faţa şcolii. Activităţile derulate de elevii din Dumbrăveni fac parte din planul de acţiune al proiectului „Eco-Şcoala” şi din programul activităţilor extracurriculare.
La acţiune a participat şi un reprezentant al Agenţiei pentru Protecţia Mediului – Suceava. Directorul Grupului Şcolar Dumbrăveni, profesorul inginer Neculai Ovidiu Spiridon, s-a declarat mulţumit de „promptitudinea de care elevii noştri dau dovadă atunci când li se solicită sprijinul, mai ales că o activitate de ecologizare s-a mai realizat şi în toamna anului precedent”.
Profesorul Mihai Harasim, directorul adjunct al Grupului Şcolar Dumbrăveni, a spus în completare că „prin aceste activităţi, elevii dau dovadă de spirit civic şi demonstrează că au înţeles necesitatea păstrării unui mediu curat”.
Peste o mie de voluntari, angrenaţi în igienizarea comunei Udeşti
Timp de două zile, joi şi vineri, comuna Udeşti a intrat într-un proces de igienizare generală, la care au luat parte peste o mie voluntari, copii şi adulţi.
Iniţiativa acestei acţiuni i-a aparţinut primarului comunei Udeşti, Săvel Viorel Botezatu, care, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, a reuşit să „primenească” cele 11 sate care aparţin de comuna Udeşti.
Voluntarii au adunat toate peturile, au curăţat şanţurile, au vopsit pomii, au măturat trotuarele, într-un cuvânt, s-au pregătit cu se cuvine pentru Sărbătorile de Paşti.
4.000 de puieţi, plantaţi de elevii Şcolii de Arte şi Meserii Păltinoasa
Elevii claselor a IV-a A, a IX-a şi a X-a de la Şcoala de Arte şi Meserii Păltinoasa au plantat, în zilele de 8 şi 9 aprilie, peste 4.000 de puieţi, în apropierea localităţii Păltinoasa. Ei au fost însoţiţi de învăţătoarea Elisabeta Manolache, profesoarele Silvia Adomniţei, Georgeta Zaiţi, Marcela Mateş şi Maria Brăteanu, directoarea şcolii. Acţiunea de împădurire face parte din programul activităţilor Proiectului Internaţional ECO-ŞCOALA, precum şi din programul local de reactivare a „aurului verde”.