Prezentă la Suceava pentru lansarea proiectului „Paştele în Bucovina”, Elena Udrea a vizitat şi mănăstirea Humorului, unde a precizat că este încântată de iile şi traistele din Bucovina, motiv pentru care vrea să le popularizeze şi în Bucureşti.
De altfel, Elena Udrea a primit drept cadou trei traiste populare, una dintre ele purtând-o pe tot parcursul vizitei în judeţul Suceava. Practic Elena Udrea este dispusă să renunţe la genţile de firmă, Luis Vuitton sau Versace, pentru tradiţionalele traiste bucovinene.
„Am primit trei trăistuţe şi le voi lua pe toate la Bucureşti, pentru că îmi trebuie o gamă variată. Şi chiar vreau să lansez această modă. O modă care ţine de tradiţia românească, din Bucovina. Voi purta această traistă, pe care o am la mine, în această primăvară”, a spus Elena Udrea.
Şi pentru a arăta că este cât se poate de serioasă cu privire la intenţia de a lansa o nouă modă la Bucureşti, la ieşirea din mănăstirea Humorului, ministrul Turismului s-a oprit la una dintre femeile care vindeau ii populare, pentru a-şi alege viitoarele elemente de vestimentaţie.
Şedinţa de shopping s-a terminat după ce a achiziţionat patru ii pe care a precizat că le va păstra, şi o ie de copii pentru o fină de-a ei. După ce şi-a ales iile, toate cu modele tradiţionale din Bucovina, Elena Udrea i-a dat portofelul mamei ei, care a achitat aproximativ 500 de lei.
Udrea va purta o ie din Bucovina în noaptea de Înviere
Udrea a precizat că intenţionează să poarte iile şi la evenimente publice, astfel încât popularizarea portului popular din Bucovina să fie cât mai eficientă.
„Exact în ziua de Paşte voi purta o ie din Bucovina. Chiar dacă nu voi fi aici în Bucovina, ci pe litoral, voi purta o ie de aici pentru a fi alături de această zonă”, a declarat Elena Udrea.
Atât la Mănăstirea Humorului, unde a fost întâmpinată de localnici de un car cu ouă pictate tras de boi, cât şi la Vatra Moldoviţei, unde a mers tot ieri, ministrul Turismului a vizitat ateliere de încondeiat ouă. Elena Udrea s-a declarat impresionată, pe de o parte, de arta măicuţelor din Mănăstirea Humorului care încondeiau ouă, dar şi de un muzeu particular al ouălor încondeiate din Vatra Moldoviţei, unele dintre exponate având o vechime de circa o sută de ani.