„Înainte de a mă căsători am aflat de la diferite persoane că viitoarea mea soţie este bolnavă de o boală, numită nimfomanie, despre care nu ştiam în ce constă. După căsătorie am aflat, dar deja era prea târziu şi nu am putut scăpa decât cu fuga”, povesteşte soţul supărat în plângerea întocmită împotriva amenzilor primite de la poliţiştii din comuna în care domiciliază atât el, cât şi femeia cu care se află în proces de divorţ.
Bărbatul cu pricina recunoaşte că a redactat acea plângere din răzbunare şi că a scris-o „la beţie”, însă e revoltat de faptul că respectivul document a ajuns subiect de ştiri şi vrea acum să afle cum a fost posibil acest lucru.
„Am scris-o la beţie... din răzbunare. Dacă e adevărat sau nu, e strict problema mea, a ei şi a judecătorilor. Ce mă interesează pe mine e cum de-a ajuns acea plângere, acel document, din dosarul de la Câmpulung, pe internet şi la televiziune?”, ne-a declarat, ieri, bărbatul, al cărui nume nu-l vom publica din motive lesne de înţeles.
Judecătorii din Câmpulung Moldovenesc, prin vocea purtătorului de cuvânt a judecătoarei Maria Mihoc, dau din umeri şi susţin că habar nu au cum a „zburat” plângerea cu pricina, mai ales că la dosar nu este nici o cerere de xerocopiere a vreuneia dintre părţi şi nici măcar o cerere de studiere a dosarului.
Cu alte cuvinte, nimeni nu a umblat, oficial, la dosar, însă plângerea respectivă, cu rezoluţia judecătoriei, a ajuns să fie văzută de milioane de oameni.
Deşi în plângerea care a ajuns pe internet numele persoanelor implicate au fost şterse, cei care au făcut-o publică au uitat să şteargă şi celelalte elemente de identificare, comuna şi adresa domiciliului conjugal şi locul de muncă al soţiei acuzate de nimfomanie.
„Pe o rază de 100 km pătraţi n-a lăsat nici un bărbat şi pentru noi”
„După ce soţia mea a promovat acţiunea de divorţ, m-am întors (la data primului termen -17.12.2008) să-mi iau hainele şi alte bunuri personale rămase în domiciliul conjugal........... Intrând în locuinţa noastră, mi-am surprins soţia (de care nu sunt încă divorţat), tratându-şi intens boala cu numitul............. din oraşul Frasin.
Ştiind din propria mea experienţă ce soartă îl aşteaptă pe bietul om, nu m-am putut stăpâni şi am încercat să-l mângâi în semn de profundă compasiune. El nu a înţeles intenţia mea paşnică, a crezut că vreau să-l atac şi m-a împroşcat cu spray iritant între ochi. Sprayul fiind iritant, m-am iritat din cale-afară şi i-am aplicat câteva palme soţiei mele.
Am făcut acest lucru şi la îndemnul asistentelor care strigau: ”, explică bărbatul motivul pentru care a reacţional violent şi a fost amendat de poliţie, punând totul pe seama „emoţiilor puternice şi îndemnurilor mobilizatoare ale asistentelor”, se mai arată în plângere.
Judecătoria aruncă pisica în ograda Poliţiei
Maria Mihoc, purtătoarea de cuvânt a Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, ne-a declarat că e posibil ca plângerea respectivă să fi fost trimisă, xerocopie, odată cu citaţia, postului de poliţie, lăsând să se înţeleagă că e posibil ca documentul să fi ajuns pe internet pe această filieră.
Avocatul bărbatului care a făcut plângerea, Aurel Maricari, ne-a explicat, ieri, că, în urma investigaţiilor proprii, a aflat că plângerea a fost luată de pe un site al justiţiei de un ziarist din Bucureşti şi pusă pe blogul său personal, de unde a fost preluată apoi şi de alte posturi tv.
Avocatul ne-a spus că sentinţa în dosarul în care se judecă plângerea cu pricina a rămas în pronunţare, urmându-i a fi comunicată săptămâna viitoare.
„Dacă eram avertizat, nu mă mai însuram şi nu ajungeam să fiu amendat”
„Consider că sunt întrunite 3 elemente care înlătură caracterul contravenţional al faptei:
-legitima apărare (am fost atacat cu spray iritant, pumni şi picioare);
-starea de necesitate (era absolut necesar ca femeia asta să primească o corecţie);
-constrângerea morală (tradiţiile româneşti m-au constrâns să-mi apăr onoarea, deşi eu nu urmăream aşa ceva);
În ceea ce priveşte scandalul, tot tradiţiile româneşti au consacrat faptul că, la români, apărarea onoarei nu se poate face fără strigături.
(...) În subsidiar solicit înlocuirea amenzii cu un avertisment, sancţiune care cred că mi se potriveşte mai bine, fiindcă dacă eram avertizat din timp, nu mă mai însuram şi nu ajungeam să fiu amendat” –explică bărbatul în plângerea care a făcut atâta vâlvă.
(11 apr 2009, 13:35:42