Catapeteasma originală din anul 1811
Circumscris amplului program de manifestări „Paştele în Bucovina” evenimentul, care va avea loc în Duminica Floriilor, la ora 15:00, va marca totodată includerea în circuitul de vizitare a muzeului în aer liber a unui nou obiectiv, un monument de arhitectură sacră care datează din anul 1783.
Catapeteasma originală (din anul 1811) a fost restaurată recent de specialiştii din cadrul Laboratorului zonal de restaurare cu fonduri obţinute de la Ministerul Culturii şi Cultelor prin programul „Patrimoniul în pericol”.
A fost salvată totodată şi restaurată pictura murală din altarul bisericii, iar prin grija Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor lăcaşul va fi înzestrat cu odoarele şi obiectele de cult necesare.
Lăcaş de cult cu hramul „Înălţarea Domnului”
Aşa cum am aflat de la muzeograful Violeta Marianciuc, şeful secţiei de etnografie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina Suceava, lăcaşul de cult, cu hramul „Înălţarea Domnului”, care are un plan treflat clasic compus din pronaos, naos şi altar, dotat cu strane noi, replici realizate de meşterii restauratori ai instituţiei muzeale sucevene, va fi amenajat în interior păstrându-se specificul unei biserici rurale din lemn.
Vor mai fi aduse câteva icoane vechi de factură populară, pictate pe lemn, şi cărţile religioase de trebuinţă.
Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor l-a desemnat deja pe preotul Gheorghe Moroşan pentru a sluji în această biserică.