miercuri, 8 apr 2009 - Anul XIV, nr. 81 (4067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nemulţumire

Prefectul susţine că cetăţenii din Marginea au fost discriminaţi de inspectorii Apelor Române

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Locuitorii comunei Marginea care au construit un pod de lemn în semn de protest faţă de întârzierea lucrărilor de refacere a unui pod distrus de inundaţiile din luna iulie 2008 ar fi fost discriminaţi de inspectorii Direcţiei Apelor „Siret” Bacău. Cel puţin aşa reiese din declaraţiile prefectului judeţului, Sorin Popescu, care a precizat că inspectorii de la „Apele Române” au întocmit o plângere penală pe numele cetăţenilor din Marginea care au construit podul, însă au omis să aplice aceeaşi „unitate de măsură” şi pentru firma care realiza lucrările de refacere a podului distrus de inundaţii.

Prefectul a explicat că inspectorii de la Direcţia Apelor „Siret” Bacău, care s-au deplasat la începutul lunii februarie 2009 în comuna Marginea şi au constatat că cetăţenii care au construit podul de lemn nu au aviz de „Ape”, nu au solicitat şi constructorului desemnat de Compania de Drumuri şi Autostrăzi să prezinte acelaşi document.

„Părerea mea e că aceşti inspectori nu şi-au făcut treaba până la capăt. Erau două situaţii identice, care însă nu au fost tratate în acelaşi fel. Înainte de inundaţiile de anul trecut, podul era deja în reabilitare, lucrările fiind realizate de o firmă care trebuia să termine investiţia în martie 2008. Lucrarea s-a finalizat, însă la inundaţiile din 2008 podul a fost distrus în întregime. O comisie de la Situaţii de Urgenţă ISU a constatat că podul trebuie refăcut, iar  Compania Naţională de Drumuri a făcut un contract cu un proiectant şi cu un constructor. S-a făcut şi proiectul, s-a demarat construcţia, au făcut o solicitare la Direcţia Apelor pentru aviz, însă nu au depus toată documentaţia necesară. Iar solicitarea a rămas în curs, nerezolvată, până în 2009, când le-am cerut eu avizul”, a declarat Sorin Popescu.

El a precizat că avizul dat de Direcţia Apelor Bacău a fost emis după ce această instituţie a depus plângerea penală pe numele locuitorilor din Marginea care au construit podul din lemn.

 

Investiţia în pod s-ar putea dovedi inutilă fără construcţia unui canal colector

Prefectul judeţului a atras atenţia că investiţia în construcţia unui nou pod în locul celui distrus de inundaţii s-ar putea dovedi inutilă în situaţia în care nu va fi realizat şi un canal colector, care să preia apele râului Suceviţa atunci când debitul este ridicat.

Sorin Popescu a precizat că, potrivit proiectului, podul care se află în construcţie poate prelua un debit maxim de 260 de metri cubi pe secundă, în condiţiile în care la inundaţiile din luna iulie 2008 debitul râului Suceviţa a fost de 334 metri cubi pe secundă.

„Dacă ar mai fi inundaţii ca cele de anul trecut, ar însemna ca tot surplusul de apă să ajungă în albia veche a râului, unde în momentul de faţă sunt construite case. Iar aici apar problemele în ceea ce priveşte respectarea disciplinei în construcţii, deoarece în albia veche a râului Suceviţa, în anul 2001, au fost eliberate de către primăria Marginea 63 autorizaţii de construcţii pentru case, şcoli şi firme, iar redeschiderea naturală a albiei nu este posibilă”, a precizat Popescu.

El a arătat că pentru a preveni atât distrugerea podului, cât şi inundarea locuinţelor construite în albia veche, în situaţia creşterii debitului râului, este necesară construcţia unui canal colector. Prefectul a spus că investiţia în construcţia acestui canal s-ar ridica la aproximativ 6 milioane de lei (60 de miliarde de lei vechi), în condiţiile în care costurile pentru noul pod sunt de 3,8 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul susţine că cetăţenii din Marginea au fost discriminaţi de inspectorii Apelor Române.
 Vizualizări articol: 820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prefectul susţine că cetăţenii din Marginea au fost discriminaţi de inspectorii Apelor Române5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Abia acu? trimis de
( 8 apr 2009, 17:43:56
dupa ce toate s-au terminat toate te-ai trezit si tu sa vorbesti cap de taur! cind a venit tatulici n-ai scos o vorba , si nu te-ai implicat deloc si-acu pentru putina campanie electorala iti dai cu parerea . esti slabut toarase prefect!
2.   Dare de seama trimis de
( 8 apr 2009, 21:02:49
AM DORI SA STIM CU EXACTITATE CUM SE POATE AJUNGE LA NISTE CHELTUIELI ATAT DE RIDICATE LA UN POD ATAT DE MIC

NU CRED CA FOLOSESC DIAMANTE IN CONSTRUCTI PODETUI DE LA MARGINEA

E STRIGATOR LA CER

ROG MONITORUL SV SA EVALUEZE UN PIC C-AM CAT AR FI ADEVARATA VALOARE A UNUI PODET ATAT DE MIC ( PODET MIC , IMPORTANT SI .....)

PS. CHIAR DACA BANII VIN DE LA STAT TOT NOI CONTRIBUIM DACA NE ESTE INGADUIT SA REAMINTIM

NUMA BINE FRATILOR

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei