Acest lucru s-a petrecut în cadrul şedinţei lunare cu asociaţiile de proprietari, care a avut loc ieri dimineaţă, în care câţiva preşedinţi de asociaţie au luat cuvântul doar pentru a reclama că nu le place cum s-a făcut curat la ei în zonă, că nu au fost toaletate corespunzător spaţiile verzi, sau că au gunoi rămas încă de anul trecut, de la curăţenia de toamnă.
Culmea e că tocmai în cadrul asociaţiilor acestora s-au înregistrat cele mai slabe rezultate în cadrul campaniei de curăţenie de primăvară, pentru că, în loc să determine şi locatarii să iasă la curăţenie, măcar din spirit civic şi pentru a avea o zonă cât mai curată, nici măcar cei din asociaţie nu s-au făcut văzuţi la faţă. Iar asta s-a întâmplat chiar în condiţiile în care au fost anunţaţi de faptul că echipele de salubrizare vor ajunge în zona lor în ziua respectivă, plus că le-au fost distribuiţi saci menajeri, mături şi material săditor – arbori, gard viu şi sămânţă de iarbă.
“Cu toate că trecem printr-o perioadă grea, am făcut acest concurs, cu premii de 200 de milioane de lei vechi, dar nici măcar acum unii nu vor să se implice. Sunt de acord că principala responsabilitate pentru curăţenia oraşului o are Primăria, dar şi asociaţiile trebuie să ajute, mai ales la păstrarea acesteia. Cei de la asociaţie trebuie să fie un exemplu pentru locatari, să îi mobilizeze să se implice în curăţenia oraşului, pentru că aşa vor avea grijă să o şi păstreze. În alţi ani am dat material săditor de am auzit că unii au cărat cu snopii la ei la ţară şi la neamuri. Nu se mai poate aşa, noi plătim o mulţime de bani pentru vegetaţie, dar trebuie să ajungă în faţa blocurilor, nu în altă parte”, le-a transmis Ion Lungu.
Pe de altă parte, primarul a lăudat implicarea în campania de curăţenie a unor asociaţii precum 23+27 Obcini sau a celor din zona Tipografie, unde oamenii au ieşit în număr mare să ajute la curăţenia de primăvară.