Subofiţerul Mihai Cristinel Rotaru, în vârstă de 42 de ani, de la Poliţia Burdujeni, s-a internat în spital săptămâna trecută pentru o operaţie de hernie. Miercuri a fost operat de dr. Nastie Aman, post-operator totul a decurs foarte bine, numai că vineri tânărului s-a făcut rău şi, în ciuda intervenţiei medicilor, în jurul orei 17.00 a murit. Diagnosticul necropsic - şoc toxico-septic.
Luată complet prin surprindere de cursul evenimentelor, familia caută o explicaţie pentru acest deznodământ fatal.
Atât soţia poliţistului, cât şi cumnatul acestuia ne-au precizat că nu au de formulat nici o acuzaţie la adresa medicilor sau a spitalului şi că nu vor decât să ştie ce a provocat moartea lui Cristi.
Operaţia reuşită, pacientul mort
„Totul a decurs foarte bine, operaţia a fost reuşită, starea post-operatorie bună. Mi-a plăcut atitudinea medicului, atât înainte, cât şi după operaţie, am toată stima pentru el şi nici un reproş, şi-a făcut datoria de nota 10. Nu ştim ce a provocat o reacţie atât de rapidă şi de virulentă şi asta vrem să aflăm ”, ne-a declarat cumnatului lui Cristinel Rotaru, Mihai Gherasim.
Acesta a primit permisiunea medicilor de a asista la necropsia cumnatului său şi ne-a spus că nimic din ceea ce a văzut nu i s-a părut că ar indica vreo problemă de ordin medical. De asemenea, a fost prezent când medicul legist Nicoleta Tănase a recoltat probe pentru analize şi a apreciat deschiderea spitalului faţă de solicitarea familiei, de a se lua două rânduri de probe, un set urmând a fi dus la un laborator din Elveţia, de sora lui Cristinel Rotaru.
Mihai Gherasim a mai spus că trimiterea probelor spre analiză în Elveţia are rolul de a elimina orice speculaţii în legătură cu cauza morţii tânărului poliţist şi aşteaptă să vadă dacă rezultatele din România vor fi similare cu cele din Elveţia.