„Am ales această temă de dezbatere pentru că este de actualitate în România, inclusiv în ceea ce priveşte relaţiile ţării noastre cu Uniunea Europeană. S-a discutat despre jurisprudenţa din România şi cea de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, iar prin prezenţa reprezentanţilor instanţelor şi parchetelor care se ocupă cu combaterea corupţiei s-au putut lămuri o serie de probleme generate de acest fenomen”, a declarat avocatul Vasile Tudor, decanul Baroului Suceava.
În afara avocaţilor de la Baroul Suceava, la manifestarea de sâmbătă au participat avocaţi de la Barourile Bucureşti, Cluj, Bistriţa, Bacău, Iaşi, Tulcea, Vaslui sau Botoşani.
Acest tip de manifestare face parte din programul Uniunii Naţionale a Barourilor din România şi este o obligaţie profesională în funcţie de care se acordă periodic şi licenţa de exercitare a profesiei.
„Pregătirea profesională este absolut obligatorie pentru că apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor în justiţie presupune temeinice cunoştinţe în domeniul dreptului. O justiţie dreaptă implică existenţa unor avocaţi de excepţie”, a rezumat avocatul Vasile Tudor scopul acestui seminar.
A fost lansată şi revista Baroului Suceava
Cu ocazia Simpozionului de la sfârşitul săptămânii trecute a fost lansată şi revista Baroului Suceava. Publicaţia va apărea trimestrial, are un caracter juridic Pro Iure, iar redactor şef este avocatul Simona Solcanu.
La revistă lucrează în special avocaţii tineri, reprezentanţi de Patricia Iacob, dar colectivul de redacţie a anunţat că se aşteaptă la o bună colaborare şi din partea colegilor judecători şi procurori.
( 6 apr 2009, 20:01:27