“Nu am primit nici o documentaţie de înscriere la licitaţie, în schimb, am primit o scrisoare de la Electrica Bioheat SA Bucureşti, prin care ne roagă să amânăm perioada de licitaţie cu 90 de zile, pentru că vor să depună o ofertă completă, care să răspundă pe deplin exigenţelor exprimate prin documentaţia de atribuire. Acest lucru nu poate fi realizat, licitaţia este demarată, dar în măsura în care nu se va înscrie nici o firmă la licitaţie, voi încerca să intru în Consiliul Local, să o mai repetăm odată. Estimez că până la 15 mai am putea repeta încă o dată licitaţia şi să avem o imagine clară asupra a ceea ce trebuie făcut pentru iarna 2009 - 2010”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, care a spus că scoaterea la vânzare a Termicii nu vine într-un context prea bun, din cauza crizei economice mondiale.
Termica Suceava, la un pas de a fi închisă
“Singura soluţie pentru a salva patrimoniul şi locurile de muncă de la Termica este privatizarea. Caietul de sarcini este echilibrat, ţine cont şi de interesele municipalităţii şi ale salariaţilor de acolo. Dacă nici a doua licitaţie nu reuşeşte, voi discuta cu cei de la Termica despre planul B, retragerea la KAF-uri”, a adăugat edilul sucevean.
Planul B ar coincide cu disponibilizarea celei mai mari părţi a angajaţilor Termica, care se ocupau de centralele termice care produc energia termică în cogenerare cu cea electrică.
Anunţul de privatizare a societăţii de termoficare a Sucevei a atras până acum cinci potenţiali investitori, care au şi achiziţionat caietele de sarcini în baza cărora se pot înscrie la licitaţie: Global International 2000, Unicom Top Energy Bucureşti şi Doriaşi Bacău (principalii furnizori de cărbune rusesc din România), compania internaţională cu capital majoritar german E.ON, precum şi compania austriacă Electrica Bioheat.