În aproape trei ore de dezbateri, la care a participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Daniel Cadariu, alături de un grup de specialişti de la Bacău, „musafirii” rădăuţenilor au încercat să demonstreze utilitatea aderării şi dobândirea calităţii de membru asociat în cadrul asociaţiei amintite mai sus.
De partea cealaltă s-a situat majoritatea consilierilor, care a optat pentru varianta în care SC Servicii Comunale SA, firmă la care Consiliul Local Rădăuţi este unic acţionar, ar deveni operator regional pentru aceste servicii şi nu ar mai fi necesară aderarea la structura realizată la nivelul judeţului.
După o pauză de la dezbateri de aproximativ 20 minute, când aparenţele arătau că se găsise o situaţie de compromis – mai exact amânarea până săptămâna viitoare a proiectului de hotărâre pentru clarificarea unor probleme între specialiştii de la Bacău şi consilierii locali - s-a reluat şedinţa.
Aparenţele au fost imediat contrazise de votul consilierilor, care nu au admis amânarea, situaţie în care s-a votat proiectul în forma iniţiată. Astfel, prin votul de 9-5-3 (consilierul PNŢCD Dorin Vataman a absentat), mai precis 9 pro, 5 împotrivă, 3 abţineri, proiectul a nu a îndeplinit două treimi din opţiuni, ceea ce a însemnat respingerea acestuia.
Proiectul de hotărâre va fi readus în dezbaterea Consiliului Local Municipal în şedinţa extraordinară de săptămâna viitoare.
Cadariu speră că deliberativul local Rădăuţi va reveni asupra deciziei
După şedinţa Consiliului Local Rădăuţi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Daniel Cadariu a precizat că prin decizia deliberativului, acest municipiu poate pierde o finanţare de zece milioane de euro, pentru reabilitarea staţiei de epurare şi a reţelei de apă şi canalizate.
„Speranţa noastră, dar mai ales a locuitorilor din Rădăuţi, o reprezintă posibilitatea ca în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local de săptămâna viitoare să se reintroducă pe ordinea de zi acest proiect şi să se obţină cele zece voturi necesare pentru adoptarea lui”, a explicat Cadariu.
El a mai adăugat că dacă în cele din urmă se va aproba asocierea municipiului Rădăuţi la Asociaţia Judeţeană pentru Apă şi Canalizare Suceava, autorităţile locale vor putea accesa o sumă nerambursabilă de aproximativ zece milioane de euro, din proiectul finanţat prin Programul Operaţional Sectorial – axa 1 apă – canal, în cadrul căruia judeţul Suceava ar trebui să primească aproximativ 120 de milioane de euro.