„Concursul este o formă de promovare a învăţământului academic sucevean şi a celor mai buni elevi din cele trei judeţe participante”, a declarat rectorul Universităţii Suceava, Adrian Graur.
Competiţia se derulează în perioada 15 martie - 10 aprilie 2009, pe 15 domenii de concurs, şi va consta într-o probă scrisă cu durata de trei ore.
Elevii cu cele mai bune rezultate la testare vor primi premii în bani şi diplome de participare. Rectorul Adrian Graur a declarat că „ocupantul primului loc, pe disciplină, va fi premiat cu 500 de lei, locul doi constă într-un premiu de 300 de lei, iar elevii clasaţi pe locul trei vor primi câte 200 de lei”.
Totodată, elevii care se clasifică pe primele trei locuri obţin un certificat care le oferă posibilitatea de a fi studenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare”, cu înscriere gratuită, pe locurile fără taxă, la facultăţile organizatoare ale disciplinelor din competiţie, dacă obţin diploma de bacalaureat.
Competiţia se află la a doua ediţie
Elevii din alte judeţe care participă la concurs vor fi cazaţi gratuit în campusul universitar, organizatorul asigurându-le totodată şi masa, la restaurantul universităţii.
Pe lângă participarea la concurs, elevii vor avea posibilitatea de a vizita campusul universitar, laboratoarele, de a discuta cu cadrele didactice şi de a cunoaşte resursele materiale şi umane de care dispune universitatea suceveană.
Totodată, pe parcursul desfăşurării concursului, special pentru elevii concurenţi, va fi organizat un târg educaţional, în care universitatea îşi va prezenta oferta pentru anul viitor.
Concursul „Student pentru o zi” este la a doua ediţie. Universitatea a organizat anul trecut prima ediţie a competiţiei, 18 elevi primind atunci statutul de studenţi ai Universităţii Suceava. Rectorul Adrian Graur a declarat că „toţi cei 18 elevi premiaţi la concurs sunt acum studenţii Universităţii Suceava”.
Potrivit rectorului Adrian Graur, „câştigarea încrederii elevilor olimpici şi foarte buni în învăţământul superior sucevean este o preocupare a noastră, şi din acest motiv reluăm competiţia”. De organizarea competiţiei se ocupă o echipă de universitari suceveni, coordonată de profesorul Viorel Chiriţă.