Toată povestea s-a petrecut luni, în jurul orei 10:30, atunci când Rodica I., în vârstă de 42 de ani, din comuna Pătrăuţi, a scos de la BCR – sucursala Suceava, din contul personal, suma de 1.500 de euro. După ce a ridicat banii, femeia a început să întrebe mai multe persoane dacă nu doresc să cumpere valută, timp în care un tânăr s-a oferit să-i dea mai mulţi lei decât cursul oferit de casa de schimb.
Cei doi au mers în parcul de vizavi de clădirea Parchetelor şi s-au înţeles ca tânărul să-i dea femeii 4.700 de lei pentru 1.100 de euro. Deşi i-a numărat banii în faţă, individul cu pricina a reuşit să o păcălească pe femeie cu suma de 2.500 de lei.
Rodica I. şi-a dat seama că a fost înşelată abia după câteva zeci de minute, când a numărat din nou banii şi a constatat că are doar 2.200 de lei.
Luna trecută, alte două cazuri asemănătoare s-au petrecut în judeţ, unul tot la Suceava, într-un magazin de materiale de construcţii, celălalt la Rădăuţi.
Un bărbat care vroia să schimbe 1.000 de lire sterline a fost acostat, în sediul Bancpost din Rădăuţi, de doi indivizi care i-au spus că îi oferă un preţ mai bun de schimb decât cel al băncii. Când a observat că a fost înşelat de 2.800 de lei, a fost prea târziu, pentru că ţeparii dispăruseră deja din zonă.
Tot la începutul lui februarie, o casieriţă de la magazinul Baumax, din municipiul Suceava, a fost înşelată cu 1.300 de lei, prin aceeaşi metodă.
Judiciariştii explică că, în momentul în care îi numără banii în faţă victimei, indivizii cu astfel de preocupări trag pe după degete o parte din bancnote, după care dispar imediat de la faţa locului.
( 4 mar 2009, 17:59:09