La Universitatea Suceava a avut loc recent o conferinţă de presă pe tema derulării proiectului şi analiza şi prezentarea rezultatelor de până acum, eveniment la care a participat echipa managerială a proiectului, coordonatori de lucrări de doctorat şi doctoranzi.
Cei 30 de doctoranzi care beneficiază de burse lunare pentru studiu şi cercetare sunt din opt domenii de studiu, atât din cadrul profilului socio-uman, cât şi ingineresc.
Profilul filologie este domeniul cu cei mai mulţi doctoranzi care beneficiază de burse în cadrul proiectului, fiind vorba despre zece persoane. Ingineria Mecanică şi Ingineria Electronică şi Telecomunicaţii au câte patru doctoranzi bursieri, Ingineria Electrică şi Ingineria materialelor sunt domenii care au câte trei doctoranzi, iar Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei, Istorie şi Silvicultură sunt domenii cu câte doi doctoranzi bursieri.
Programul se derulează timp de 36 de luni, timp în care doctoranzii vor lua parte la activităţi de cercetare şi la stagii de pregătire în universităţi cu tradiţie în domeniul respectiv de cercetare.
„Stagiile de pregătire se vor desfăşura începând cu anul al doilea de studiu, pentru o perioadă de şase luni de zile, timp în care fiecare doctorand va primi o bursă în valoare de 1.000 de euro pe lună”, a declarat managerul tehnic al proiectului, profesorul universitar Ion Horia Bîrleanu. Pregătirea doctoranzilor şi activitatea lor, chiar şi în timpul stagiilor din afara ţării, va fi monitorizată de către coordonatorii implicaţi în proiect.