Petru Luhan, de exemplu, a refuzat categoric să ne spună cu câţi bani pleacă acasă de la Consiliul Judeţean.
„Este o problemă între mine şi angajator, este un contract semnat între mine şi preşedintele Flutur şi nu am voie să vorbesc despre asta. Am semnat o clauză specială de confidenţialitate”, ne-a declarat Petru Luhan.
Biroul de presă al Consiliului Judeţean a avut aceeaşi atitudine. Iniţial, ni s-a răspuns că suma nu este cunoscută decât de preşedintele Flutur şi de Luhan, iar ulterior a fost invocată aceeaşi clauză de confidenţialitate.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, ne-a spus, prima dată când l-am întrebat cât câştigă Petru Luhan că, prin venirea în administraţie din domeniul privat, acesta a pierdut „peste 100 de milioane faţă de cât avea în cartea de muncă”, iar salariul la fosta firmă era de 280 de milioane de lei.
Din informaţiile noastre, Luhan s-a angajat la CJ pentru 180 de milioane de lei vechi pe lună, venit brut, din care ar rămâne cu 127 de milioane de lei vechi net, acordaţi printr-un contract de management.
La 31 de ani, Luhan este mai bine plătit ca preşedintele Flutur
Vineri, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, ne-a declarat că salariul lui Petru Luhan „este stabilit conform legii, între cel al secretarului judeţului şi cel al preşedintelui Consiliului Judeţean” şi „corespunzător cu volumul de muncă pe care îl are”.
„Petru Luhan are un salariu de 59 de milioane de lei vechi, la care se adaugă sporurile aferente. Nici nu i-am dat toate sporurile la care are dreptul”, a spus Gheorghe Flutur.
Întrebările repetate de a ni se comunica venitul, nu salariul, au rămas fără răspuns. „Şi ceilalţi au sporuri”, a mai spus Gheorghe Flutur.
Preşedintele Consiliului Judeţean are indemnizaţie, fără nici un fel de sporuri, de 67 de milioane de lei vechi.
Secretomania care înconjoară venitul tânărului administrator Luhan vine în totală contradicţie cu atitudinea actualei conduceri, pe vremea când era în opoziţie, faţă de salariile „baronilor PSD” care „sugeau la robinetul cu bani de la buget”.
Pe atunci, Gheorghe Flutur era printre cei mai înverşunaţi susţinători ai transparenţei veniturilor celor plătiţi din bani publici. Atât Flutur, cât şi colegii săi de partid au înfierat „bugetarii de lux”, apreciind că nu este corect să existe discrepanţe foarte mari între salariaţii plătiţi din banii statului.
De altfel, la puţin timp după ce s-a schimbat culoarea la conducerea Consiliului Judeţean, în plină campanie împotriva „bugetarilor de lux”, directorul aeroportului Suceava, comandorul Dan Asmarandei, a fost dat afară, invocându-se, printre altele, că a luat o primă de 300 de milioane de lei vechi la începutul anului 2008 pentru activitatea din anul 2007.
Mai trebuie spus că media veniturilor nete ale funcţionarilor din Consiliul Judeţean Suceava este în jurul a 20 de milioane de lei vechi, cu tot cu sporuri.
( 2 mar 2009, 13:03:50
PERSOANAL CRED CA A PLECAT DE LA PETROM NU DE DRAGUL DE A VENI AICI IN SUCEAVA PT A ARATA DUMNEALUI SUCEVENILOR CAT DE BUN ADMINISTRATOR ESTE CI DESIGUR PT ALTE AVANTAJE SI PT UN SALAR PREA BUN PT ASA O CRIZA ECONOMICA IN CARE NE AFLAM CU TOTII.