„Ministerul ne-a solicitat să le transmitem situaţia lucrărilor şi restanţele acumulate”, a declarat directorul colegiului sucevean, Dan Popescu. Acesta a spus că amplasamentul pentru construcţie a fost deja pregătit, iar acum urmează să se toarne temelia.
Pe lângă banii necesari pentru acoperirea datoriilor acumulate, directorul Dan Popescu a precizat că „sunt necesari şi bani pentru continuarea lucrărilor, însă au fost probleme legate de buget şi încă nu am primit nimic de la minister”.
Lucrările la sala de sport a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” au debutat anul trecut, când s-a semnat contractul de execuţie, contract potrivit căruia lucrările trebuie finalizate în 23 de luni.
„Termenul de 23 de luni este mult prea lung. Public spun că-mi doresc ca lucrările să se realizeze în 18 luni şi nu în 23 de luni, un termen mult prea mare, după opinia mea”, a spus Cristian Adomniţei, ministrul educaţiei la acea vreme, când s-a semnat contractul de execuţie.
Investiţia necesară pentru construcţia sălii de sport este de şapte milioane de lei.
Peste o sută de şcoli construite pe datorii
Peste o sută de şcoli din judeţul Suceava au fost construite sau reabilitate pe datorii. Statul a acumulat datorii de peste 36 de milioane de lei către constructorii care au efectuat lucrări în unităţile de învăţământ din judeţ. În judeţ s-au acumulat datorii de 13,64 milioane de lei pentru lucrări executate şi nedecontate în cazul a 46 de unităţi şcolare la care se derulează programe guvernamentale prin Inspectoratul Şcolar Suceava şi datorii de 22,8 milioane de lei pentru 69 de unităţi de învăţământ la care se derulează programe guvernamentale prin autorităţile locale.
Potrivit datelor de la IŞJ, în judeţ se execută lucrări de construcţie sau reabilitare a unui număr de 178 de şcoli, iar în cazul a 115 unităţi de învăţământ, constructorii nu şi-au primit banii pentru lucrările efectuate.