Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
sâmbătă, 21 feb 2009 - Anul XIV, nr. 42 (4028)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie

162 de persoane aşteaptă tratamentul cu interferon

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul sucevenilor bolnavi de hepatită B, C şi D aflaţi pe liste de aşteptare pentru terapia cu interferon a ajuns la 162. Întrucât medicaţia este extrem de costisitoare şi nu au cum să o suporte din propriile buzunare, pacienţii sunt obligaţi să rămână la dispoziţia autorităţilor sanitare, care le dau acceptul pentru acordarea tratamentului după anumite perioade de timp, în funcţie de o serie de criterii. Termenele de aşteptare variază şi depăşesc în unele cazuri o lună de zile.

Anda Sălăgean, purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, spune că pentru a beneficia de terapia cu interferon pacienţii au nevoie de aprobarea unei comisii naţionale de specialitate, care analizează toate cererile din ţară. Dosarele sucevenilor cu hepatită B, C şi D stau la coadă, alături de cele ale bolnavilor din celelalte judeţe, iar aprobările se acordă în funcţie de punctajul obţinut de fiecare persoană în parte.

 

Un tratament cu interferon durează un an

Anda Sălăgean precizează că la comisia de experţi nu se pot trimite decât dosarele complete, care conţin analizele în termen de valabilitate (viremiile sunt valabile un an de la data efectuării, iar transaminazele, hemoleucograma şi markerii virali şase luni). De asemenea, nu pot fi trimise decât dosarele pacienţilor care fac dovada plăţii contribuţiei la Sănătate, deci doar ale persoanelor asigurate.

Hepatitele B, C şi D se încadrează în categoria afecţiunilor costisitoare pentru  bugetul asigurărilor sociale de sănătate, iar durata totală a unui tratament cu interferon este de 12 luni, în etape de câte patru luni, timp în care se efectuează periodic viremiile de control. Dacă viremia nu scade la sfârşitul a trei luni de tratament sub o anumită valoare, pacientul este declarat nonresponder şi încetează tratamentul.

Costul mediu lunar al tratamentului unui pacient este de aproximativ 3.500 şi 6.000 lei (în funcţie de medicaţie). La ora actuală, la nivelul judeţului, circa 100 de persoane se află în tratament.

Anul trecut, de această terapie salvatoare au beneficiat 183 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 162 de persoane aşteaptă tratamentul cu interferon .
 Vizualizări articol: 2333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
162 de persoane aşteaptă tratamentul cu interferon3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei