Fapta pentru care Benonie Contaş a fost sancţionat s-a petrecut la începutul anului trecut. La acea vreme s-a aflat că în timpul activităţii de director executiv adjunct, Benonie Contaş reclama la forurile superioare chiar instituţia unde era angajat. Culmea e că nu o făcea direct, ci în numele unor agenţi economici din judeţ nemulţumiţi.
Membrii comisiei de disciplină din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală au constatat că plângerile erau redactate de pe laptopul personal al lui Benonie Contaş, conectat la reţeaua informatică a DGFP Suceava.
Informaticienii au descoperit în laptop 27 de documente „word”, o parte din acestea fiind reclamaţii şi sesizări întocmite în numele şi pentru o serie de agenţi economici, împotriva sumelor şi măsurilor dispuse prin acte administrative fiscale emise de Activitatea de Control Fiscal din cadrul DGFP Suceava.
Poate fi sancţionat doar pentru o lună
Pentru că a încălcat mai multe articole din Legea 7/2004 privind Codul de conduită a funcţionarilor publici, Benonie Contaş a fost sancţionat cu diminuarea salariului cu 15% pentru o perioadă de două luni.
Sancţiunea nu va putea fi aplicată decât pentru o singură lună, şi aceasta pentru că fostul director executiv adjunct al DGFP Suceava se află în preaviz de 30 de zile şi va fi eliberat din funcţie în perioada imediat următoare. Destituirea a venit după ce activitatea profesională din perioada 1 decembrie 2006 - 1 decembrie 2007 a fost notată cu calificativul „nesatisfăcător”.
Referitor la redactarea plângerilor împotriva propriei instituţii la care era angajat, Benonie Contaş nu le-a negat în totalitate, ci a justificat că acest lucru i-a fost cerut de administratorii firmelor în cauză.
(17 feb 2009, 18:40:24
Cu siguranta nu se va lasa. O sa actioneze conform legii, in instanta. NU e prima oara.
Exista si mai multe precedente, cele mai de actualitate fiind ale insp gen Carcalete care tot "nesatisfacator" a fost gasit de minister si e bine mersi in functie dupa ce a actionat corespunzator in instanta.