Lăzăreanu a arătat că, în instituţia pe care o conduce, patru medici se încadrează în această categorie, unul de la Compartimentul de Epidemiologie (Ana Şfaiţer), altul de la Compartimentul de Asistenţă Materno-Infantilă (Paraschiva Pauliuc) şi doi de la Inspecţia Sanitară de Stat (Ana Pânzar şi Florica Melnic), iar plecarea acestora va adânci criza de specialişti din instituţie.
Soarta medicilor pensionari din restul unităţilor sanitare, încă incertă
„La Epidemiologie rămânem cu un singur specialist, iar la Asistenţă Materno-Infantilă cu nici unul. Inspecţia sanitară se face cu personal cu studii medii şi superioare, dar nu putem să creăm un dezechilibru între cele două componente. La acest compartiment mai rămân doar trei medici”, a spus Lăzăreanu, adăugând că în această săptămână toţi cei patru doctori au fost înştiinţaţi că trebuie să-şi facă dosarul de pensionare în termen de o lună.
Şeful DSP a mai spus că deocamdată nu are precizări cu privire la soarta medicilor pensionari care lucrează în medicina primară, de specialitate sau în spitale, dar a subliniat că în cazul în care şi aceştia vor fi obligaţi să iasă din sistem, înlocuirea lor va fi foarte dificil de realizat.
„Ministerul Sănătăţii a deblocat 3.000 de posturi, dar rămâne de văzut dacă se vor ocupa. De obicei, locurile vacante rămân libere din lipsă de specialişti. În cazul în care nu vor fi ocupate, vom avea probleme serioase”, a punctat Lăzăreanu.
În judeţ, 39 de medici pensionari activează în reţeaua de medicină primară, de specialitate şi în spitale.