Radarele, în Dumbrăveni şi pe sectorul Drăguşeni-Forăşti
Aparatele de măsurare a vitezei, care au drept scop reducerea numărului de accidente rutiere, au fost achiziţionate în baza unui parteneriat încheiat între Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi SC Codec SRL Cluj Napoca, firmă specializată în montarea radarelor fixe.
În urma negocierilor dintre autorităţile locale şi reprezentanţii firmei clujene, precum şi a sugestiilor date de specialiştii de la Poliţia Rutieră, s-au stabilit opt locaţii în care acestea au fost amplasate.
Patru radare se găsesc pe raza comunei Dumbrăveni, pe DN 29. Alte patru au fost amplasate pe DN 2, pe sectorul Drăguşeni-Forăşti. Mai exact, două sunt dispuse în Drăguşeni, iar câte unul la Roşiori şi Oniceni, sate de pe raza comunei Forăşti.
Au fost alese cele mai periculoase sectoare de drum, acolo unde şoferii circulă cu viteză, respectiv unde există un trafic pietonal mare.
„Avem câte un radar la intrările în comună, unul în zona şcolii şi un al patrulea lângă parc. Sperăm ca şoferii să nu mai depăşească limitele de viteză şi să nu mai avem accidente pe raza localităţii noastre”, a spus Ioan Pavăl, primarul comunei Dumbrăveni.
La fel de optimist este şi Vasile Cepoi, primarul din Drăguşeni.
„Deja şoferii au văzut aceste radare şi circulă cu mai multă prudenţă, se avertizează unul pe altul şi reduc viteza. Nu vom mai avea accidente şi mai sporim puţin şi bugetul primăriei, cred că şi alţi primari ar trebuie să fie de acord cu această măsură”, a spus acesta.
65% din valoarea amenzilor la firma clujeană, restul la primării
După cum am mai relatat în paginile cotidianul nostru, firma din Cluj a făcut toate investiţiile în acest program, suportând şi cheltuielile de amenajare a dispeceratului de la Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava, unde vor fi monitorizate datele preluate din punctele în care sunt montate radarele. La dispecerat, printr-un sistem automat ale căror cheltuieli sunt suportate tot de firma din Cluj, se vor întocmi procesele verbale de amendă, care vor ajunge acasă la şoferi, în plic.
În schimbul acestor investiţii, SC Codec SRL Cluj Napoca va încasa 65% din valoarea amenzilor, restul banilor urmând să ajungă în bugetul primăriilor.
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au precizat că vor anunţa în cel mai scurt timp data la care radarele vor începe să fie funcţionale, locaţiile exacte în care se găsesc acestea urmând să fie publicate în presă şi pe internet, pentru a nu se interpreta faptul că se încearcă aplicarea a cât mai multe amenzi.
Poliţiştii de la circulaţie speră ca cele opt radare să reprezinte doar un început în acest program, care să se extindă la scară cât mai largă în judeţ.
(12 feb 2009, 11:34:43
nu avem nevoie de bani la Buget? de ce sa mearga in BUGETUL unor Smecheri?
In consecinta mi-am luat GPS si am pus locatiile radarelor asa ca nu le voi da bani hotilor aia.