Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 feb 2009 - Anul XIV, nr. 31 (4017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Două asistente medicale din judeţ, sancţionate în 2008

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Două asistente medicale, una care profesează în Spitalul Suceava şi alta care lucrează într-un cabinet de medicină de familie din judeţ au fost sancţionate, în 2008, de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Suceava, după ce au greşit pe linie profesională.

Una dintre măsuri a fost luată în cazul unei asistente de la secţia Pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Suceava, care se afla de serviciu în noaptea în care o pacientă în vârstă de 64 ani, Speranţa Vararu, din Călugăreni, a murit, iar cadavrul ei a fost lăsat peste zece ore să zacă în salonul în care se mai aflau alte nouă bolnave.

 

Au primit cele mai mici sancţiuni posibile

În urma anchetei declanşate ulterior, asistenta a fost găsită vinovată de faptul că nu a colaborat cu medicul de gardă şi nu a identificat o soluţie pentru mutarea trupului neînsufleţit, lucru pentru care a primit un avertisment.

Cealaltă măsură, care a constat în mustrare, a vizat o asistentă angajată la un cabinet de medicină primară care, în lipsa doctorului, a completat o prescripţie medicală, semnată în alb, pentru un bolnav cronic. Ulterior, asistenta a fost reclamată cu privire la această abatere chiar de către bolnav, nemulţumit de faptul că a trebuit să aştepte câteva ore până când asistenta i-a scris reţeta cu medicamentele de care avea nevoie.

Mustrarea şi avertismentul sunt cele mai mici sancţiuni care pot fi aplicate de către Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali.

 

În 2009, asigurări de până la 10.000 de euro

În 2009, cadrele medii sunt obligate să încheie contracte de asigurare pentru răspundere civilă profesională, între 2.000 şi 10.000 de euro. Astfel, pentru eventualele greşeli în activitate, asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali care îşi exercită profesia în spitale trebuie să încheie contracte de asigurare de 10.000 de euro, iar cei care lucrează în unităţi din medicina primară, ambulatorii sau cabinete medicale individuale au obligativitatea de a semna contracte de 4.000 de euro, echivalentul în lei. Şi asta, în timp ce asistenţii de farmacie trebuie să încheie contracte de asigurare în valoare de 2.000 de euro.

Valorile contractelor sunt minimale, cadrele medii având libertatea ca, în funcţie de specificul locului de muncă şi de activităţile efectiv desfăşurate, să încheie contracte de asigurare pentru răspundere civilă profesională la valori mai mari.

La încheierea contractului de muncă, asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali au obligaţia să prezinte o copie a asigurării.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două asistente medicale din judeţ, sancţionate în 2008.
 Vizualizări articol: 2444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Două asistente medicale din judeţ, sancţionate în 20083.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Remarca trimis de
( 9 feb 2009, 14:04:44
1. nu iau apararea celor din sistem, cu atat mai mult medicilor!

2. ar fi bine sa studieze cineva norma ce revine fiecarui asistent pe tura, respectiv cam de cati bolnavi trebuie sa aiba grija o asistenta intr-o tura de 12 ore! binenteles, nu este la fel la toate sectiile. exemplu vazut de mine: daca la copii sunt si cate 30 bolnavi/sector, la dializa sunt doar 5!

3. ar trebui ca cineva sa mai si gandeasca, atunci cand dispune ca o asistenta sa faca 6 tratamante untr-o tura + dus-adus bolnavi de la alte consultatii de specialitate + scris in fise + alte activitati specifice, iar doamnele infirmiere stau si pazesc sa nu se aseze praful in cabinetul d.nei doctor sef sectie (sau in vila d.nei x, y, z), iar cand este vorba de sanctiuni = asistentele nu pazesc bolnavii, nu colaboreaza cu medicii, nu sufla in bors la d.na doctor care este de garda (ca de, d.na doctor face 24 ore de garda si trebuie sa se odihneasca), si multe altele!

4. Monitorule, fa o ancheta subtila s
2.   Extraordinar!!!! trimis de
( 9 feb 2009, 18:30:50
Articol de ****! Nu mai aveti cu ce umple paginile?
3.   Munca multa bani putini.. trimis de
(10 feb 2009, 09:20:02
Am fost in Italia ca asistent medical. Eram 2 asisitenti pe tura la 105 bolnavi. Plata era de 8 euro pe ora ,ceea ce nu era mult.Oricum la noi munca este multa pt banii ce i primesc asistentii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei