În 2008, 57 de cadre medii au plecat peste hotare să profeseze, cu forme legale, apreciind că unităţile sanitare sucevene nu le asigură condiţii optime de lucru şi lefuri satisfăcătoare. Numărul celor care şi-au abandonat joburile din judeţ în favoarea unor posturi mai atrăgătoare de peste graniţă este însă mult mai mare, spune Elena Cozmaciuc, preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - filiala Suceava.
Ea arată că o evidenţă a celor care optează pentru o slujbă în alte ţări nu poate fi ţinută decât în cazul celor care vor să muncească cu forme legale, care au nevoie de documente eliberate de forul pe care îl reprezintă şi subliniază că majoritatea cadrelor medii preferă munca la negru.
Anul acesta, alţi zece asistenţi medicali din judeţ au plecat la lucru în străinătate, destinaţia favorită fiind Italia, arată datele înregistrate de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Suceava.
Migraţia cadrelor medii adânceşte pe zi ce trece criza de personal din sistemul sanitar sucevean.