Municipalitatea suceveană a impus firmelor participante la licitaţie să aibă efectuate lucrări similare, în valoare de minim 50 de miliarde de lei vechi, iar Societatea Drumuri şi Poduri a contestat valoarea impusă, deşi conform legii, aceasta poate să fie chiar şi jumătate din valoarea lucrării licitate.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că în urma contestaţiilor depuse la licitaţia pentru reabilitarea străzii Cernăuţi, care urma să aibă loc pe 28 ianuarie, aceasta nu s-a mai ţinut.
“Reabilitarea străzii Cernăuţi este foarte importantă pentru fluidizarea traficului din municipiul Suceava, dar şi pentru persoanele care locuiesc acolo şi de ani de zile aşteaptă ca şi strada lor să fie circulabilă. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins contestaţiile, încât licitaţia a fost reprogramată pentru data de 24 februarie.
Sperăm ca atunci să fie adjudecată licitaţia şi să încheiem contractul, astfel încât în primăvară să ne putem apuca efectiv de treabă”, a declarat edilul şef al municipiului.
Refacerea străzii presupune atât modernizarea ei, mai ales pe partea de înlocuire a reţelelor de utilităţi, cât şi consolidarea străzii, care a fost puternic afectată de alunecările de teren.
Valoarea lucrărilor se ridică la 1409 miliarde de lei vechi, adică aproximativ 3,5 milioane de euro.
Până acum, la licitaţie s-au înscris peste 10 firme, din Suceava, Botoşani, Iaşi şi Bucureşti, dar şi firme cu capital străin, cum este SC CF Iaşi Grup Colas, societate cu capital francez.
( 6 feb 2009, 13:30:51