Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 feb 2009 - Anul XIV, nr. 29 (4015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tertipuri

Cum se foloseşte Bancpost de banii clienţilor, sub acoperirea actelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Felul în care lucrează unele bănci cu clienţii, modificându-şi dobânzile de la o lună la alta, totul sub acoperirea actelor, provoacă mari nemulţumiri, multe persoane considerându-se înşelate pe faţă. O situaţie de acest gen ne-a fost semnalată de un profesor sucevean, client al Bancpost. El consideră că banca a practicat publicitate înşelătoare, promovând o ofertă avantajoasă pentru el şi apoi schimbând-o imediat. În acest fel, acesta s-a trezit în faţa a două situaţii, însă nici una avantajoasă pentru el: fie să-şi păstreze economiile la aceeaşi bancă, cu o dobândă mică, fie să-şi retragă suma, însă după ce lasă un comision.

 

Dobânda la un depozit în dolari, de la 3,5% la 2,5% în două luni

Suceveanul nemulţumit de serviciile Bancpost a fost atras de o ofertă intitulată pompos „Mega Contul de Economii în USD”. În luna noiembrie a anului trecut, în reclamă se preciza că acest cont oferă cea mai bună dobândă de pe piaţă, 3,5% pe an. 

„Au pus afişe cu oferta asta peste tot prin oraş, m-au convins să vin la ei, şi, de la 1 februarie, la ceva mai bine de două luni de la depunere, m-am trezit că dobânda a scăzut până la 2,5%. Nemulţumit, am decis să-mi retrag banii, ocazie cu care mi s-a aplicat comision de 0,4%. Dobânda pe două luni a fost de vreo 60 de dolari, iar comisionul la retragere de 40 de dolari. Practic, banca s-a folosit de banii mei şi nu m-am ales cu mai nimic”, a povestit nemulţumit bărbatul.

Dacă acesta ar fi prins doar o lună de dobândă la acest mega cont, cum cu siguranţă au păţit alţi clienţi, s-ar fi trezit că iese în pierdere, comisionul de retragere fiind peste valoarea dobânzii.

„Sunt acoperiţi de acte, au trecut clauze acolo, însă nu cred că este corect acest mod de lucru. Să promovezi intens o ofertă, să atragi clientul, şi să schimbi în scurt timp valoarea dobânzii, mi se pare o înşelătorie”, crede profesorul sucevean.

Acesta spune că nu are de gând să depună o plângere la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Suceava, considerând că la mijloc este vorba de o „ţeapă cât se poate de legală”, care ar putea fi evitată doar prin modificări legislative. 

 

Bancpost a refuzat să răspundă

Încă de ieri dimineaţă, am contactat-o pe Liliana Ciobănaşu, purtătorul de cuvânt al Bancpost, în vederea obţinerii unui punct de vedere al băncii cu privire la această situaţie. Deşi i-am trimis întrebările atât pe mail cât şi pe fax, cum a solicitat, până la închiderea ediţiei nu am primit nici un răspuns. Asigurările date de aceasta prin telefon, cu privire la trimiterea unui punct de vedere, nu s-au concretizat.

Cu siguranţă că nişte lămuriri din partea reprezentantului abilitat al băncii ar fi fost binevenite şi de natură să arate respect pentru clienţii Bancpost.  

 

Valuri de reclamaţii ale sucevenilor împotriva băncilor 

Numai în ultimele trei luni, 45 de suceveni au depus reclamaţii la OJPC, considerând că băncile ai căror clienţi sunt i-au înşelat. Având în vedere că numărul  reclamaţiilor de acest gen este mare în toată ţara, la nivelul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului s-a creat un compartiment special, care se ocupă doar de soluţionarea sesizărilor privind unităţile bancare.  

Cea mai mare parte a reclamaţiilor sunt depuse de suceveni care au contractat credite la diferite unităţi bancare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum se foloseşte Bancpost de banii clienţilor, sub acoperirea actelor .
 Vizualizări articol: 4188 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.55/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 11 voturi
Cum se foloseşte Bancpost de banii clienţilor, sub acoperirea actelor3.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BANCPOST E CEA MAI PROSTA BANCA trimis de
( 6 feb 2009, 13:25:35
NU STIATI??? CELE MAI MARE COMISIOANE DE PE PIATA - ASTA E SLOGANU LOR...SAU....VA PLACE SA STTI LA COADA?? VA PLACE SA ISI BATA CINEVA JOC DE VOI LA GHISEU??.....POFTITI LA NOI, SAU......VRETI SA DATI CU SUBSEMNATU DE UNDE, DE CAND, CUM ATI FACUT BANII, DE CE ATI MANCAT DIMINEATA, CUM AI IESIT SEARA MOALE SAU TARE LA BAIE??? VENITI LA NOI....NOI CAND VA DESCHIDETI UN CONT VA TINEM, UN INTEROGATORIU COMPLET INAINTE CA SA AVETI CE PIERDE SI TIMP SI BANI
2.   Asa e RAKUL trimis de
( 6 feb 2009, 17:54:53
Asa este din pacate,BANCPOST,cea mai proasta banca.....cresc dobanzile la credite cand vor ei,cu sume uriase se umfla rata lunara,insa cum se spune nu e prost cel care cere ci cel care da!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei