Flutur s-a declarat nemulţumit de faptul că printre consultanţi există şi firme „de apartament”, care întocmesc proiecte care au şanse foarte mici de a fi aprobate spre finanţare. El a arătat că 33 de firme din judeţul Suceava au depus proiecte pentru obţinerea de finanţări europene prin intermediul Programului Operaţional Regional, dintre care doar 22 au fost aprobate.
„Săptămâna aceasta vom avea o întâlnire cu reprezentanţii IMM-urilor din judeţul Suceava şi vom face o analiză a proiectelor respinse, având în vedere că modul în care au fost întocmite lasă de dorit”, a declarat Flutur.
El a adăugat că un exemplu privind modul greşit de întocmire a proiectelor ar fi majorarea nejustificată a cheltuielilor eligibile, pentru a încerca să se acopere o parte din cheltuielile neeligibile.
„Sunt detalii care sunt văzute imediat de către cei care verifică proiectele şi, din acest motiv, ele sunt respinse. Consider că firmele de apartament de consultanţă ar trebui să-şi revizuiască atitudinea în privinţa modului în care fac aceste proiecte”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.