Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 ian 2009 - Anul XIV, nr. 24 (4010)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Palatul Copiilor

O alternativă de petrecere a timpului liber şi de descoperire a aptitudinilor. Dându-le copiilor ocupaţie, violenţa în rândul acestora va scădea.

Infiinţat în anul 1954 sub denumirea de Casa Pionierilor, din anul 1975 până în anul 1990 purtând titulatura Casa Pionierilor şi Şoimilor Patriei, apoi schimbându-şi  denumirea în Clubul Copiilor şi Elevilor, astăzi Palatul Copiilor Suceava reprezintă unitatea şcolară care se ocupă cu educaţia nonformală a tinerei generaţii prin care se aprofundează şi se completează cunoştintele dobândite în şcoală. Scopul activităţii în această instituţie este ocuparea utilă, eficientă şi placută a timpului liber al copiilor, sub îndrumarea competentă şi pasionată a cadrelor didactice cu reale disponibilităţi.

 

Rezultate remarcabile la competiţii naţionale şi internaţionale

De la înfiinţare şi până în prezent, Palatul Copiilor Suceava a obţinut remarcabile rezultate concretizate prin premii naţionale şi internaţionale. Rezultatele obţinute au scos în evidenţă o bogată experienţă, dăruire şi muncă, puse în slujba copiilor de colectivul de cadre didactice ale Palatului. Printre concursurile organizate în perioada imediat următoare amintim Concursul "Alege! este dreptul tău!", Concurs foto Lille 3000, Concursul "Start IT" februarie 2009.

 

Dotare la standarde europene

În prezent în Palatul Copiilor Suceava îşi desfăşoară activitatea un număr de 24 de cercuri cu profil cultural - artistic, tehnico - aplicativ şi sportiv turistic. In Palatul Copiilor Suceava există 2 laboratoare de informatică cu câte 11 calculatoare, fiecare sală de clasă având câte un calculator conectat la INTERNET, VIDEO, televizor color, casetofoane, 6 imprimante, 2 scannere, o bibliotecă şi un fond de carte adecvat cercului.

 

Porţile Palatului Copiilor Suceava sunt deschise tuturor copiilor dornici de afirmare, pasionaţi si talentaţi.

Plăcerea vine şi din faptul că aici copiii îşi fac alţi prieteni decât cei de la şcoală. Ei pot alege dintr-o diversitate de cercuri ştiinţifice şi tehnico-aplicative cum ar fi: astronomie, automodele, informatică, protecţia mediului, operare şi programare pe calculator, cercuri artistice: atelierul fanteziei, artă textilă, balet, cenaclu literar, confecţii, cultură şi civilizaţie engleză, dans modern, dansuri populare, etnografie folclor, jurnalism radio/TV, muzica folk, muzică uşoară, muzică populară, pictură, tapiserie şi cercuri sportiv - turistice: karting, radioclub, sah, protecţia mediului şi arte marţiale. Orele de curs se desfăşoară în timpul în care copiii nu au ore la şcoală, inclusiv sâmbăta şi duminica.

 

Primele rezulatate din anul şcolar 2008-2009

Ca o încununare a activităţilor extraşcolare, elevii de la Palatul Copiilor au obţinut la competiţiile la care au participat în ultima perioadă, rezultate remarcabile. La cea de-a IV-a ediţie a Concursului interjudeţean “Cupa Toamnei”, trupa de teatru “Piticoţii” coordonată de prof. Jana Palade a obţinut două locuri I.  În cadrul aceluiaşi concurs, dansatoarele pregătite de prof. Mihaela Schiotis au obţinut un binemeritat loc I. Atelierul fanteziei s-a remarcat şi el prin rezultatul obţinut, sub îndrumarea prof. Cristina Hreamătă Macoveiciuc. Nici informaticienii nu s-au lăsat mai prejos obţinând la “Cupa toamnei” 5 premii întâi, 6 premii doi 2 premii trei şi o menţiune, sub coordonarea prof. Ştefania Şoiman.

La festivalul Naţional de muzică folk “Toamna baladelor”, desfăşurat la Bucureşti, Mihai Boicu a obţinut Marele Trofeu. El este elev în clasa a X-a la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” şi activează la Palatul Copiilor la cercul de muzică folk fiind îndrumat de prof. Valentin Ianoş. Alte două  premii şi o menţiune au obţinut membrii grupului “Simbol” locul II, grupul “Junior” locul III iar la secţiunea creaţie, acelaşi grup “Junior” a luat menţiune. La concursul interjudeţean de robotică “Robotor”, organizat la Orşova,  echipajul condus de prof. Liviu Maftean a obţinut locul al III.lea.

La cercul de karting de la Palatul Copiilor din Suceava copiii pot  efectua orele practice cu ajutorul unui simulator auto. Directorul Palatului Copiilor, Victor Şutac, a declarat că simulatorul reprezintă o noutate pentru elevii cercului de karting, la acest cerc fiind primiţi elevi începând cu clasa a patra. Palatul Copiilor are parteneriat şi cu Centrul Şcolar Suceava, la care participă elevi îndrumaţi de Maistru instructor Ileana Voinoiu şi prof. Marcela Reuţ, iar din partea şcolii partenere  profesorii  Carmen Mahalu, Raluca Pintilie şi maiştrii instructori Girigan Vasile, Sofica Chiţu şi Nicoleta Croitoru. O activitate deosebită a fost cea cu titlul „Atenuarea defectelor corpului”, activitate demonstrativă cu videoproiectorul, desfăşurată la Palatul Copiilor Suceava cu elevi de la ambele instituţii.

 

„Şcoala pe roţi”

Activităţile  de la Palatul Copiilor se fac remarcate şi datorită spectacolelor desfăşurate în cadrul proiectului “Copii pentru copii” care face parte din programul “Şcoala pe roţi”. La Coşna, Poiana Stampei şi Dorna Candreni, membrele  trupei  de dans modern “Ritm dans” coordonate de prof. Mihaela Schiotis, solişti de muzică uşoară şi folk, coordonaţi de prof. Mihai Lungoci şi Traian Chilimon  au oferit apectacole copiilor din cele trei localităţi din zona de munte a judeţului. Evoluţia copiilor de la Palat a fost  apreciată şi aplaudată de copiii din mediul rural, care în finalul spectacolelor au cerut autografe „micilor artişti”.

Membrii Cercului presă scrisă, radio-tv

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O alternativă de petrecere a timpului liber şi de descoperire a aptitudinilor. Dându-le copiilor ocupaţie, violenţa în rândul acestora va scădea..
 Vizualizări articol: 1431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
O alternativă de petrecere a timpului liber şi de descoperire a aptitudinilor. Dându-le copiilor ocupaţie, violenţa în rândul acestora va scădea.5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei