Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 23 ian 2009 - Anul XIV, nr. 17 (4003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Efectele aglomeraţiei

Tamponările, coşmarul şoferilor suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Aglomeraţia de pe străzile municipiului Suceava a dus la o creştere foarte mare a numărului de tamponări, mii de şoferi avariindu-şi maşinile pe parcursul anului trecut. Statisticile poliţiei arată că numai într-un an de zile acest tip de evenimente rutiere a crescut cu mai bine de 30%. În medie, anul trecut, pe străzile din municipiul reşedinţă de judeţ s-au produs câte opt tamponări. 

 

Din statisticile Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei Rutiere în Mediul Urban din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava rezultă că, anul trecut, în municipiul Suceava s-au produs 3.100 de evenimente rutiere soldate doar cu pagube materiale (tamponări), care reprezintă mai bine de jumătate dintre tamponările produse în tot judeţul.

Prin comparaţie, în 2007, în municipiul Suceava s-au produs mai puţin de 2.000 de tamponări.   

Din analiza poliţiei rezultă că în zilele de luni s-au produs cele mai multe tamponări din municipiul Suceava, 623.

Şi în celelalte zile lucrătoare numărul de evenimente rutiere de acest gen a fost mare, în timp ce sâmbătă şi duminica se înregistrează o scădere abruptă, tamponări de patru ori mai puţine decât într-o zi de muncă. În weekend, valorile de trafic sunt ceva mai mici, iar scăderea aglomeraţiei duce la evitarea coliziunilor între maşini.  

 

Tamponări multe, între orele 7.00 – 19.00

În ceea ce priveşte perioadele din zi în care se produc cele mai multe tamponări, cifrele sunt aproape constante pe tot parcursul zilei. Pe parcursul anului trecut, dimineaţa, în intervalul 7.00-11.00, s-au produs 861 de tamponări, între 11.00 şi 15.00 s-au petrecut 959 de evenimente rutiere de acest fel, în timp ce de la 15.00 la 19.00 s-au produs 923 de tamponări. Abia după această oră numărul de tamponări scade,  271 de la 19.00 la 23.00 şi doar 63 de la această oră şi până dimineaţă.

De departe, cele mai multe tamponări s-au petrecut pe Calea Unirii - 454, după care urmează Bulevardul 1 Decembrie, de la intrarea în oraş dinspre Fălticeni, unde în 2008 s-au produs 247 de tamponări.      

 

Cele mai frecvente cauze ale tamponărilor

Mai bine de jumătate dintre tamponări au drept cauză neasigurarea şoferilor la schimbarea direcţiei de mers. La acest capitol intră şoferii care au trecut de pe o bandă pe alta ori au făcut un viraj la stânga fără să se asigure.

Aproape 1.000 dintre tamponări s-au produs deoarece şoferii nu au păstrat distanţa regulamentară faţă de maşina din faţă, în timp ce neacordarea de prioritate între autovehicule este a treia cauză a tamponărilor petrecute anul trecut în municipiul Suceava.  

 

Zonele unde traficul se aglomerează cel mai mult

După cum ne-a explicat comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc, şeful Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei Rutiere în Mediul Urban, faptul că foarte multe evenimente rutiere s-au produs din cauza şoferilor care au făcut viraje spre stânga justifică măsurile luate pentru interzicerea acestor manevre şi separarea sensurilor de circulaţie cu ajutorul scuarurilor.

El a arătat că în momentul de faţă cele mai multe blocaje în trafic se înregistrează pe strada Scurtă din municipiul Suceava, şi în zona Areni, aici traficul fiind îngreunat de şoferii care fac la stânga, spre strada Mărăşeşti ori spre strada Mihai Viteazul.   

„Creşterea numărului de tamponări este legată direct de creşterea valorilor de trafic. În anumite zone ale municipiului traficul ajunge aproape de capacitatea maximă de absorbţie a drumului, iar acolo apar şi numeroase coliziuni. Aşteptăm concluziile studiului de trafic comandat de Primăria municipiului Suceava pentru a stabili împreună priorităţile legate de descongestionarea traficului, îmbunătăţirea confortului şi a siguranţei pe şosele”, a precizat comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc.  

 

Ce au de făcut şoferii implicaţi în tamponări 

Pentru soluţionarea tamponărilor petrecute în municipiul reşedinţă de judeţ, Poliţia a înfiinţat, anul trecut, un birou de tamponări, situat la etajul I din clădirea Poliţiei municipiului Suceava.

Conform legii, în cazul în care este implicat într-o tamponare şoferul trebuie să scoată vehiculul în afara drumului ori, dacă acest lucru nu este posibil, să-l împingă cât mai aproape de bordură şi să-i semnaleze prezenţa. În termen de 24 de ore de la eveniment şoferii trebuie să se prezinte la biroul de tamponări al poliţiei, care funcţionează zilnic de la 7.00 la 23.00.

Dacă nu se prezintă la timp, şoferul este amendat şi rămâne fără permis de conducere, indiferent dacă are sau nu vină în producerea evenimentului rutier.

 

Cele mai aglomerate momente ale zilei

Cele mai mari valori de trafic se înregistrează dimineaţa, în intervalul 7.30-8.30, şi la amiază, de la 13.00 la 14.00.

Din monitorizările de trafic realizate cu sistem video în zona Primăriei municipiului Suceava rezultă că, în aceste intervale, prin zonă trec câte 3.000-3.500 de autovehicule.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tamponările, coşmarul şoferilor suceveni .
 Vizualizări articol: 1828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tamponările, coşmarul şoferilor suceveni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei