Prezent la dezbaterea proiectului acestei strategii, realizat de Consiliul Judeţean Suceava, Flutur le-a solicitat agenţilor economici din turism „să facă praf” aceste propuneri dacă le consideră nepotrivite şi să vină cu propunerile care cred că sunt valabile pentru dezvoltarea acestui domeniu.
Flutur a precizat că Ministerul Turismului va sprijini turismul din zona Bucovinei, arătând că CJ Suceava a obţinut o finanţare de 500.000 de euro pentru înfiinţarea unui Centru de Informare Turistică, iar în perioada următoare, la Suceava va fi deschis un centru zonal al ministerului.
„Se doreşte acordarea unei importanţe mai mari pentru judeţul Suceava şi pentru turismul din Bucovina. Această zonă poate deveni o alternativă la Valea Prahovei, avem peste 400 de pensiuni, dar trebuie o mai bună organizare şi mai multă reclamă”, a subliniat Flutur.
Flutur propune dezvoltarea turismului de familie
El a precizat că pe lână formele de turism promovate în momentul de faţă, cultural, montan, balnear, rural, agroturism, ar trebui promovat şi turismul de familie. Gheorghe Flutur a explicat că această formă de turism ar presupune ca familii din diferite state ale Europei să fie primite în casele locuitorilor din judeţul Suceava, după care sucevenii să plece, la rândul lor, la oaspeţii din străinătate.
În acelaşi timp, şeful administraţiei judeţene a solicitat agenţilor economici din turism să găsească soluţii pentru a promova o ofertă cât mai complexă de servicii, astfel încât numărul zilelor petrecute de turişti în judeţul Suceava să crească.
„Nu cred că Bucovina e o zonă de doar două zile şi jumătate, aşa cum reiese din ultimele statistici. Trebuie să vedem cu ce putem să completăm oferta turistică a judeţului, astfel încât turiştii să stea mai mult în Bucovina”, a mai spus Flutur.
La rândul său, administratorul public al judeţului Suceava, Petru Luhan, a prezentat cinci programe pe care Consiliul Judeţean intenţionează să le promoveze pentru dezvoltarea turismului, printre care dezvoltarea unui brand pentru Bucovina, îmbunătăţirea calităţii obiectivelor turistice şi reabilitarea patrimoniului cultural sau dezvoltarea infrastructurii turistice.