Ieri, Camelia Damian, şefa Serviciului Patrimoniu din cadrul Primăriei Suceava, a arătat că medicul a fost somat printr-o adresă să se prezinte la sediul instituţiei pentru a lămuri problema, dar deocamdată acesta nu a dat curs solicitării. Ea a subliniat că doctorul va putea profesa în continuare în cabinetul său din fosta Policlinică Judeţeană Areni numai dacă face dovada că deţine un nou contract de prestări servicii cu CAS.
„Orgoliile, motivul pentru care bolnavii au fost puşi pe drumuri”
Spaţiul luat în concesiune de urologul Chiriac a devenit subiect de dispută între medic şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava după ce a fost transformat într-un cabinet particular, unde fiecare consultaţie este taxată cu 50 de lei. Afacerea a devenit una privată începând cu data de 1 iunie 2008, când urologul a reziliat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, încetând astfel să mai acorde consultaţii gratuite pentru bolnavii care se prezentau la cabinetul său, în număr de aproximativ 50 pe zi.
Şeful DSP, dr. Alexandru Lăzăreanu, a apreciat că prin acest demers s-a făcut un deserviciu populaţiei care nu are bani să meargă la cabinetele particulare, context în care a organizat concurs pentru un nou post de medic, care să lucreze în contra tură cu medicul Chiriac. Competiţia a fost câştigată de specialistul Nicolae Stoican, dar Teodor Chiriac i-a refuzat acestuia accesul în incintă, susţinând că DSP nu are dreptul de imixtiune în cabinetul său. Situaţia a determinat pacienţii fostei Policlinici Judeţene să se adreseze unor alte unităţi sanitare, cu medici aflaţi în contract cu CAS, dar care din cauza adresabilităţii mari nu reuşesc să facă faţă.
„Problema are ca sursă şi anumite orgolii, dar sperăm că se va rezolva cât mai repede”, a spus şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.