Conform unor surse judiciare, aceştia au refuzat aproape orice tip de colaborare, toţi declarând că nu aveau datorii sau duşmani, şi că nu ştiu vreun vecin cară să fi folosit reşouri sau alte aparate de încălzit, ori care să fi fost racordat ilegal la reţeaua de energie electrică. Această atitudine este destul de ciudată, dacă avem în vedere că în faţa ziariştilor aproape toţi vorbeau de o acţiune intenţionată ca o certitudine, unii chiar având bănuieli faţă de colegi din alte zone ale Bazarului. În plus, nici administraţia Bazarului sau vreunul dintre comercianţi nu a depus vreo plângere la poliţie, pentru a cere efectuarea de cercetări.
„Fără existenţa unei plângeri deocamdată nu am putut demara cercetări sub aspect penal. Încercăm să adunăm probe, şi la începutul săptămânii viitoare, împreună cu Parchetul, urmează să stabilim dacă este necesar să ne autosesizăm din oficiu”, a declarat comisarul şef Mircea Smoleac, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.
Nimic încă despre cauza incendiului
Ceea ce se ştie cu certitudine este că doar o treime dintre chioşcurile din ultimul tronson modernizat al halei (cel care a fost afectat de incendiu) erau racordate legal la reţeaua electrică, concluzia pompierilor fiind că oamenii făcuseră foarte multe improvizaţii.
Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava nu s-a pronunţat nici ieri cu privire la cauza izbucnirii incendiului. Din cele două piste luate în calcul, un reşou uitat în priză care s-a supraîncălzit ori un act intenţionat, prima este considerată din ce în ce mai probabilă, la faţa locului găsindu-se mai multe reşouri arse.
În urma incendiului au ars 84 de chioşcuri, multe cu tot cu marfa din interior. Pagubele sunt estimate la 1,6 milioane de lei (16 miliarde de lei vechi).
(17 ian 2009, 12:47:43
Nu mai umpleti locul liber din ziar cu tot felul de nimicuri si lucruri neverificate .