Spitalul Judeţean de Urgenţă caută surse de finanţare pentru a depăşi mai uşor situaţia de criză. Ieri, în conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al unităţii, dr. Tiberiu Brădăţan, a arătat că un prim pas l-ar reprezenta atragerea de fonduri suplimentare cu ajutorul Consiliului Judeţean şi al mediului de afaceri.
O altă etapă ar consta în demararea unor studii clinice noi, care să se alăture celorlalte trei derulate deja în secţiile de oncologie, cardiologie şi diabet, şi care, în afara unor venituri frumoase, ar aduce şi prestigiu unităţii.
„Vom căuta să găsim şi posibilităţi de sponsorizare sau de atragere a unor fonduri, prin gândirea unor noi activităţi ale spitalului care pot fi plătite, şi anume investigaţii de radiologie, mamografie, tomografie computerizată, osteodensitometrie. Alte măsuri, care se practică peste tot, sunt introducerea taxei pentru vizitele la pacienţi în afara programului obişnuit de vizită şi pentru parcarea maşinilor în zonele restricţionate din curtea spitalului. Sunt sume mici, dar care în timp se adună. De asemenea, se încearcă atragerea unor organizaţii ecologice pentru igienizarea parcului spitalului. Intenţionăm să discutăm şi cu firma desemnată să ridice din primăvară Centrul de Dializă, care are o mare putere financiară şi poate va găsi o modalitate să ne ajute”, a completat dr. Brădăţan.
O Ordonanţă recentă a Guvernului, prin care cheltuielile bugetare trebuie reduse cu 15%, forţează Spitalul Suceava să strângă cureaua la medicamente, materiale sanitare, analize medicale, hrana bolnavilor.