Carnea de vită ar putea dispărea şi aceasta din farfuriile bolnavilor, intenţia conducerii fiind să o înlocuiască, în măsura în care este posibil, cu carnea de pui, care este mai ieftină. Singurii pacienţi „răsfăţaţi” cu un meniu ceva mai bogat vor fi cei cu boli care necesită un supliment caloric, cum ar fi diabet, SIDA, cancer.
Mai puţine analize medicale şi materiale sanitare
Economiile impuse de Ordonanţă se vor resimţi şi la nivelul medicamentelor, materialelor sanitare şi analizelor medicale. În acest an, spitalul şi-a propus să se aprovizioneze mai mult cu medicamente româneşti, care sunt mai ieftine, în detrimentul celor de import, care vor fi cumpărate în cantităţi mici, strict pentru situaţiile de urgenţă. Efectele crizei presupun şi renunţarea la unele materiale sanitare şi restrângerea investigaţiilor la cele absolut necesare pentru stabilirea unui diagnostic.
Responsabilii spitalului spun că deocamdată nu vor fi luate şi alte măsuri care să afecteze bolnavii internaţi sau angajaţii. „Nu putem scădea costurile la utilităţi, fiindcă ar însemna să lăsăm pacienţii în frig. De asemenea, suntem obligaţi să dăm salariile la oameni”, au punctat responsabilii Spitalului Suceava.