Decizia profesorilor şi învăţătorilor aflaţi în această situaţie trebuie luată până pe 25 ianuarie, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă, adică din 5 ianuarie.
Inspectorul Daniel Hrenciuc a mai spus că 17 dintre cadrele didactice care intră sub incidenţa „Ordonanţei Boc” lucrează cu normă întreagă (18 ore pe săptămână), 32 sunt angajate cu jumătate de normă şi 50 cu mai puţin de jumătate de normă.
„Cei mai mulţi profesori la cumul de salariu şi pensie sunt din mediul rural, pentru că se ştie că învăţământul din mediul urban este bine acoperit. În termenul stabilit de ordonanţă, cadrele didactice avizate trebuie să-şi definitiveze opţiunea: pensie sau salariu”, a mai spus Hrenciuc.
El a mai completat că această ordonanţă de urgenţă produce perturbări, „pentru că cel puţin la două materii, matematică şi biologie, nu avem profesori”. O soluţie dată de inspectorul Hrenciuc este redistribuirea orelor la profesorii titulari, dar şi studierea bazei de date cu cadrele didactice care au rămas fără post la începutul anului şcolar.
(14 ian 2009, 14:34:22
mi se plingea , cind era in liceu, ce diferenta de predare si comportament intre cadrele didactice in virsta si cele tinere. Erau si ei satui de ac.specimene invechite.....Viata a intrat pe un alt fagas, ..tot inainte... nu i