În PSD, candidează pentru un post de subprefect Eugen Girigan, Virginel Iordache, Ovidiu Milici, Iulian Băncescu, Corneliu Popovici şi Dragoş Ungureanu, dar surse social-democrate afirmă că şi preşedintele PC Suceava, Costel Ignătescu, şi-ar dori o asemenea funcţie, în cadrul Alianţei PSD+PC.
Deocamdată, se pare că cele mai mari şanse să întrunească acceptul colegilor din conducerea organizaţiei judeţene le au Eugen Girigan şi Corneliu Popovici, pe care îi recomandă activitatea profesională, pe primul, şi numărul de voturi obţinut în alegerile parlamentare, pe cel de-al doilea.
În ceea ce priveşte „binecuvântarea” preşedintelui PSD, Gavril Mîrza, sursele noastre spun că preferaţi ar fi Eugen Girigan şi Virginel Iordache, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, pe care negocierile cu PD-L l-au lăsat fără Inspectoratul Şcolar, pe care şi-ar fi dorit să-l conducă în acest mandat.
La subprefecţi, salariul este mai atractiv decât poziţia publică
Dacă după precedentele alegeri parlamentare bătaia pe funcţii se dădea pentru conducerea regiilor şi agenţiilor, acum acestea au trecut pe planul doi, după instituţiile cu atribuţii de control şi după funcţia de subprefect, chiar dacă aceasta din urmă se arată a fi mai mult decorativă, cu un prefect PD-L controlat de preşedintele Gheorghe Flutur. Principalul motiv este cel al salariului, plafonat în regii, agenţii şi societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, de Guvernul Boc, la nivelul indemnizaţiei vicepreşedintelui de consiliu judeţean sau viceprimarului municipiului reşedinţă de judeţ. Asta înseamnă o retribuţie de circa 3.000 de lei, aproape jumătate faţă de indemnizaţia de subprefect. De asemenea, intrarea în corpul înalţilor funcţionari publici, după numirea în funcţie şi absolvirea cursurilor de profil reprezintă o garanţie că şi la schimbarea de guvern această categorie de persoane va rămâne în sistem, cel puţin ca experţi guvernamentali, cu un salariu decent.