Instituţia a cerut prioritar anularea celor două titluri, în baza Legii nr.18/1991 cu modificările ulterioare, deoarece pentru aceste suprafeţe Primăria Suceava a emis deja autorizaţii de construcţie. Primul termen de judecată a fost în data de 4 decembrie 2008, când deţinătorii titlurilor de proprietate au cerut un nou termen pentru a-şi angaja un avocat. Părţile se vor întâlni din nou în sala de judecată în data de 15 ianuarie.
Până la finalizarea procesului, pe terenul pe care ar fi urmat să se ridice două blocuri de locuinţe se sistează orice investiţie.
Şeful Direcţiei Silvice Suceava, Valerian Solovăstru, ne-a declarat că din cele 16 titluri de proprietate care au fost eliberate în Parcul Şipote, pe terenul care aparţine statului, doar 12 poziţii au fost confirmate de Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, adică doar 12 proprietăţi sunt intabulate, celelalte provin din vânzări ulterioare şi divizări.
Direcţia Silvică pregăteşte şi varianta de rezervă, dacă pierde procesul
Directorul Solovăstru este destul de optimist în ceea ce priveşte decizia judecătorilor, însă a precizat că juriştii din instituţia pe care o conduce au în vedere şi o variantă de rezervă, în cazul în care magistraţii vor da câştig de cauză proprietarilor, deşi titlurile de proprietate şi punerea în posesie s-au făcut cu încălcarea legii.
“Noi am plecat de la situaţia tabulară actuală şi ne judecăm cu cei care sunt intabulaţi. Dacă nu vom avea câştig de cauză vom face acţiune în revendicare, cu plata tuturor taxelor”, a precizat directorul Direcţiei Silvice.
Dacă se va ajunge aici, Direcţia Silvică va trebui să achite câteva sute de milioane de lei vechi cu titlu de taxe, care se calculează în funcţie de suprafaţa revendicată şi valoarea de piaţă a terenului.
În Parcul Şipote au obţinut peste 8.000 mp de teren circa 10 persoane. Parcelele pentru care le-au fost eliberate titlurile sunt între 3.200 mp şi puţin peste 100 mp şi toate titlurile sunt pentru teren agricol, pe suprafeţe care în documente apar a fi, în evidenţele Direcţiei Silvice Suceava, ca teren cu vegetaţie forestieră.
Terenurile respective au intrat în proprietatea şi administrarea statului, prin Direcţia Silvică, pentru consolidare, în 1975, 1983 şi 1985 şi după acte aici ar trebui să se afle şi astăzi. Au fost, însă, trecute în proprietate privată după 1990 şi în jurul lor a început scandalul după ce opinia publică, dar şi Direcţia Silvică, au aflat din presă că aici un investitor a cumpărat teren şi vrea să ridice blocuri.
(10 ian 2009, 11:59:05
Au trecut 20 de ani de la Revolutie si nu s-a facut nimic in Parcul Sipote.
Unde esti tu, Tepes Doamne?