„Avem deficit de personal calificat, mai ales în zonele rurale şi izolate ale judeţului, şi dacă pensionarii nu mai predau, apar problemele”, a declarat inspectorul şcolar general Petru Carcalete. Acesta a mai spus că „măsura aceasta trebuie analizată şi din punct de vedere al consecinţelor pe care le produce şi dacă poate fi aplicată peste tot”. Carcalete este de părere că profesorii aflaţi la pensie nu vor fi interesaţi de plata cu orele, şi în această situaţie vor rămâne catedre fără dascăli. „Nu vom putea acoperi orele decât cu suplinitori necalificaţi, iar în zonele izolate şi pe aceştia îi găsim greu”, a mai adăugat inspectorul general Petru Carcalete.
În judeţul Suceava predau la ora actuală 99 de cadre didactice pensionare şi cele mai multe dintre ele predau în şcolile din mediul rural. „În oraşe şi localităţi cu naveta uşoară posturile pot fi ocupate de tineri care în momentul de faţă nu au locuri de muncă, însă în localităţile greu accesibile cadrele didactice pensionare, care locuiesc acolo, sunt o soluţie pentru a avea personal calificat”, a mai adăugat Petru Carcalete.
( 7 ian 2009, 12:07:10
Ce sa astepti de la un copil care este invatat de un tanar cadru facut la apelul bocancilor de la Universitatea Stefan cel Mare Suceava , mai mult de atat si licentiat , note si diplome obtinute cu teme si lucrari scoase de pe internet .
De ce nu se face o comisie sa vedeti capacitatea tinerilor licentiati in stiu eu ce domeniu , litere.....etc si el nu stie sa scrie in limba romana .
Asta ar trebui sa faci dle Carcalete , strange pe toti marii licentiati ai Universitatii Stefan cel Mare Sv si datile cate un test de capacitate , al doi-lea sa fie la DNA