Practic, elevii şi studenţii trebuie să scoată mai mult din buzunare atunci când au nevoie să îşi achite transportul în comun pentru luna respectivă, dar jumătate din suma dată o vor putea recupera de la unitatea de învăţământ din care fac parte.
“Legea spune clar că reducerea de 50% se acordă prin intermediul instituţiilor de învăţământ, în baza abonamentelor lunare depuse de elevi şi studenţi. Aceştia vor cumpăra abonamentele de la noi, la preţ întreg, iar după o lună de utilizare, le vor preda la şcoală sau la facultate, pentru a le fi decontată diferenţa de bani. Până acum, am suportat noi 40% din costul abonamentelor pentru elevi şi studenţi şi i-am scutit astfel de birocraţie, dar nu mai putem susţine noi financiar aceste facilităţi”, a declarat administratorul TPL, Darie Romaniuc.
În ultimele luni ale anului trecut, peste 6000 de elevi şi studenţi circulau cu abonamente în valoare de 18 lei. Acum, după majorarea de preţ a abonamentelor, de la 1 ianuarie 2009, vor plăti 45 de lei pe un abonament, dar vor putea primi înapoi 22,5 lei.
Până la aprobarea bugetului local pentru 2009, nu vor fi acordate nici abonamente gratuite pentru elevi şi studenţi, aşa cum se întâmpla anii trecuţi, când lunar se distribuiau 500 de abonamente gratuite.
( 6 ian 2009, 11:04:09
VRAJEALA MARE. Adica pana acum TPL nu respecta legea ?