La festivitatea de decernare a premiilor, liberalul sucevean a precizat că jurizarea şi departajarea meşterilor a fost făcută de specialişti în domeniu, printre care directorul muzeului din Gura Humorului, Vera Romaniuc, preşedintele Asociaţiei Meşteşugarilor din Bucovina, Florin Cramariuc, şi muzeograful Mihai Camilar.
În urma jurizării, premiul cel mare, în sumă de 3.000 de lei, i-a revenit meşterului olar din Rădăuţi, Florin Colibaba. Juriul a considerat că acesta merită premiul cel mare pentru autenticitatea ceramicii.
În ceea ce priveşte locul al doilea, acesta a fost împărţit de doi meşteri populari, Mircea Murga, din Moldova Suliţa – „pentru rigoarea meşteşugului de prelucrare a osului” şi de Petru Târlă, din Doroteea (Frasin) – „pentru măiestria în prelucrarea lemnului”. Fiecare dintre cei doi a primit câte 1.000 de lei.
Ultimul loc al podiumului i-a revenit Auricăi Aneci, din localitatea Paltinu, „pentru recrearea costumului popular autentic”. Premiul pentru locul al treilea a fost de 700 de lei.
De remarcat că printre premianţi s-au numărat şi şase copii care s-au înscris la concursul „Bucovina se simte”, respectiv Gheorghiţă Aneci, Andreea Drajmei, Narcis şi Cerasel Bărdăhan, Andreea Mădălina Lehaci şi Dănuţ Târlă. Fiecare dintre copiii premianţi a primit câte 300 de lei, organizatorii considerând că aceştia trebuie să fie încurajaţi pentru continuarea tradiţiilor din zona Bucovina.