Incendiul a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, în urmă cu două zile, în jurul orei 17:45. Întrucât flăcările înghiţiseră o bună parte din cabană şi ameninţau să se propage la fondul forestier din apropiere, la faţa locului au fost trimise nu mai puţin de nouă autospeciale de intervenţie şi efective de pompieri de la Detaşamentele Rădăuţi şi Suceava, Gărzile de Intervenţie Solca, Siret şi Vicov, împreună cu serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din Suceviţa.
La sosirea echipelor de intervenţie, ardeau acoperişul şi mansarda cabanei, planşeul (construit din lemn şi izolat cu gips carton), iar focul era cât pe ce să se propage la fondul forestier aflat în imediata vecinătate, la circa 4-5 metri distanţă de construcţie.
Incendiul a fost lichidat abia după ora 22:00 şi, din fericire, nimeni nu a fost rănit.
Valoarea pagubelor a fost estimată la 450.000 de lei (n.r. - patru miliarde şi jumătate de lei vechi), pompierii reuşind să stingă flăcările înainte de a ajunge la copacii din apropiere.
„Au ars acoperişul şi mansarda pe o suprafaţă de circa 130 de metri pătraţi, planşeul pe o suprafaţă de circa 175 metri pătraţi, mobilierul şi bunurile din zece încăperi (cinci băi şi cinci dormitoare) şi centrala termică. S-au degradat pereţii parterului (din lemn) şi bunurile din interior, în totalitate. Cabana nu mai poate fi locuită”, se precizează într-un comunicat al ISU Suceava.
Din primele cercetări, incendiul a izbucnit din cauza coşului de fum al şemineului, care nu era curăţat corespunzător.
Din informaţiile noastre, cabana, care era înregistrată pe firma Apollo SRL a familiei Olărean, era asigurată.
(29 dec 2008, 11:11:03