Şeful colectivului de coordonare, ing. Ovidiu Corduneanu, director în cadrul Direcţiei Tehnice a Primăriei, ne-a comunicat că s-au făcut pregătiri şi există stocuri de material antiderapant suficiente pentru cel puţin două săptămâni de activitate continuă.
Potrivit regulilor stabilite la nivel local, în cazul în care se anunţă ninsori, firma de salubrizare şi deszăpeziri asigură monitorizarea permanentă a condiţiilor meteo şi are obligaţia să alarmeze factorii implicaţi imediat, indiferent de oră. Intervenţia trebuie efectuată în cel mult două ore, dar şeful colectivului de coordonare susţine că timpul real până la ieşirea utilajelor în teren este de cel mult 30 de minute.
Pentru că este imposibilă abordarea simultană a deszăpezirii pe toate străzile municipiului, au fost stabilite priorităţi. Astfel, deszăpezirile se fac iniţial pe porţiunea din DN17 ce străbate municipiul, pe varianta pentru trafic greu şi străzile adiacente. În urgenţa a doua, la deszăpeziri se încadrează căile de acces spre spital, respectiv străzile Sirenei, Porumbescu, Hălăuceanu, 22 Decembrie, Trandafirilor, Silvicultorului, Griviţei, Bogza, Creangă, Liceului, Grigorescu, iar a treia urgenţă o reprezintă străzi precum Rândunicii, Ştefanelli, Bradului, Izvorul Alb, Sadoveanu.
Colectivul de coordonare a mai stabilit şi începerea unei campanii de informare a cetăţenilor şi agenţilor economici, care au obligaţia de a curăţa zăpada şi gheaţa din dreptul locuinţelor şi sediilor lor comerciale, precum şi amplasarea de indicatoare de avertizare.