Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Suceava a intensificat acţiunile de control la unităţile de alimentaţie publică care organizează mese festive de Sărbători, a anunţat ieri şeful Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul acestei instituţii, dr. Ludovic Abiţei.
Medicul a arătat că verificările au fost înteţite din această săptămână, iar inspectorii au primit indicaţii să verifice condiţiile de cazare şi masă. „Controlăm pensiuni, restaurante, şi avem în vedere tipurile de meniu, modul de păstrare şi preparare a alimentelor. Acolo unde depistăm probleme vom da termene scurte de remediere a deficienţelor, după care vom face o nouă verificare pentru a vedea în ce măsură s-a ţinut cont de recomandările noastre. Nu vom recurge la măsuri drastice din prima, decât în cazurile în care se constată rea-voinţă”, a spus Abiţei.
(17 dec 2008, 20:48:15