Având deja experienţa anterioară, “ştefaniştii” au recidivat anul acesta, printr-un spectacol desfăşurat alaltăieri, între orele 18.30 şi 21 în sala mare a Casei Culturii, care s-a dovedit, cam ca la Balurile bobocilor, neîncăpătoare.
Conceput ca o poveste de Crăciun, spectacolul a debutat aşa cum se cuvine, cu o selecţie din cele mai frumoase colinde, interpretate de un cor condus de părintele-profesor-inspector-dirijor (ba şi interpret, căci vocea sa se auzea distinct!) Gheorghe Hostiuc. Ceva mai târziu, colindele clasice de prin cele Americi au beneficiat şi de versiunea germană pusă în scenă de sufletul manifestării, profesoara (şi consilier educativ al Colegiului) Sofia Grigorean.
Au fost dansuri – clasice, absolut superbe, dar şi rap – momente dramatice, tombola cu premii consistente şi, ca întotdeauna, momentele rock cu grupul liceului, dar şi cel cu excepţionala voce a Olgăi Iosub au fost cele mai gustate de publicul entuziast.
Cred că mai bine de 100 de elevi au fost în total pe scenă, ceea ce face imposibilă nominalizarea lor aici, dar cu siguranţă că toţi, absolut toţi „ştefaniştii” merită din plin toată dragostea şi toată admiraţia atât pentru iniţiativa în sine, cât şi pentru prestaţia de pe scenă.
Trebuie menţionată, cu mulţumiri, prezenţa pe scenă a unor elevi-invitaţi de la Liceul de Artă "Ciprian Porumbescu" (grup folk-rock) şi de la CN „Petru Rareş”, ca o dovadă că între liceele din oraş nu este doar competiţie, ci şi o reală prietenie.
Alături de ei, profesoarele Elia Bucaciuc, Adriana Cojocaru, Iulia Murariu, Mariana Savin-Giosan au contribuit consistent la reuşita spectacolului, ca de altfel toţi profesorii care, măcar prin înţelegere (dar şi prin contribuţia financiară) i-au susţinut pe aceşti copii frumoşi şi generoşi în demersul lor. Nu în ultimul rând, directorii Dan Popescu şi Dan Hristea.
Concret? S-au colectat peste 9.000 de lei numai din vânzarea biletelor de intrare şi de tombolă, plus alte sume (unele încă pe drum) de la sponsorii cărora le mulţumim cu toţii.