Managerul proiectului, Aurora Ignat, a precizat că acesta susţine implicarea tinerilor din comunităţile rurale din judeţele Suceava şi Maramureş şi din zonele Cernăuţi şi Zakarpatska în promovarea multiculturalităţii, prin organizarea unei olimpiade sub coordonarea organizaţiei mondiale UNESCO. Ea a explicat că proiectul propune un program de dezvoltare complexă prin activităţi educaţionale non-formale pentru 60 de tineri supradotaţi din mediile rurale situate în regiunea transfrontalieră.
Proiectul va viza selectarea tinerilor supradotaţi din comunităţile rurale, organizarea a două ediţii ale Olimpiadei UNESCO la Panaci, în judeţul Suceava, şi la Ruscova, în judeţul Maramureş, ceea ce va presupune activităţi de dezvoltare personală, cursuri şi workshop-uri pe teme de educaţie interculturală, istorie, literatură, artă, scriere de proiecte, vizite la obiective istorice şi culturale din judeţul Suceava şi judeţul Maramureş. Proiectul se va finaliza cu editarea unui CD multimedia de prezentare a activităţilor organizate şi cu un seminar de prezentare a rezultatelor finale la Cernăuţi, în Ucraina.
Finanţarea proiectului este asigurată prin programul PHARE CBC 2006 în cadrul Programului de Vecinătate România – Ucraina 2004-2006.